Hadewych Minis en Jacob Derwig genomineerd voor Theo d'Or en Louis d'Or

De Nederlandse Toneeljury heeft gisterenavond de nominaties voor de VSCD Toneelprijzen bekendgemaakt. Zo maakt Hadywich Minis (Girls & Boys) kans op een Theo d'Or en Jacob Derwig (Verdriet is het ding met veren) op een Louis d'Or. De toneelprijzen worden op 11 september 2022 uitgereikt tijdens het Nederlands Theater Festival.

Theo d'Or en Louis d'Or

In totaal maakte de jury veertien kanshebbers bekend. Naast Minis dingen Charlie Chan Dagelet (Mamma Medea), Sieg Eggers (Sartre & De Beauvoir) en Janni Goslinga (De dokter) mee naar de Theo d'Or, de prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke hoofdrol. Voor de mannelijke tegenhanger - de Louis d'Or - krijgt Derwig concurrentie van Jan-Paul Buijs (BAAAAA) en Bram Suijker (Trojan Wars).

 

 

Colombina en Arlecchino

De jury draagt ook een zevental acteurs voor voor de Colombina en Arlecchino, de prijzen voor meest indrukwekkende vrouwelijke en mannelijke dragende rol. Op de shortlist voor de Colombina staan Denise Aznam (Lichter dan ik), Wendell Jaspers (Een meeuw), Helen Kamperveen (What is Love) en Ilke Paddenburg (De dokter). Kanshebbers voor de Arlecchino zijn Mark Kraan (Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht), Majd Mardo (Age of Rage) en Dries Vanhegen (Een meeuw).

 

 

Foto: Marijke de Gruyter

Gerelateerde onderwerpen