Guido Weijers geeft spoedcursus geluk op YouTube

Niet naar het theater, niet uit eten, niet naar de sportclub, geen vrienden of familie zien, dagenlang thuis zitten. Het is niet gek als je je even niet zo gelukkig voelt in deze coronatijd. Maar gelukkig is daar de spoedcursus geluk van cabaretier Guido Weijers.

Wat zijn spoedcursus inhoudt? Hij kan het zelf het beste omschrijven: "Dit is geen yogacursus, geen mindfulness training of zweverige therapie. Dit is een masterclass voor dummies waarin we in tien delen kort samenvatten wat de huidige wetenschap allemaal zegt over geluk. Praktisch en met een beetje humor."

Masterclass Geluk

Een masterclass geven is voor Guido niks nieuws. In 2017 toerde hij door het land met zijn voorstelling Masterclass Geluk. Hij liet zich hierin van zijn serieuzere kant zien. Ter voorbereiding volgde de cabaretier masterclasses aan de Erasmus Universiteit en deed hij internationaal onderzoek naar geluk. In 2021 gaat hij weer langs de Nederlandse theaters met zijn masterclass.

Geluk op YouTube

Nu vat hij zijn kennis over geluk samen in een tiendelige YouTube-serie. Bekijk hieronder de eerste aflevering en zie hier de afspeellijst.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over