Guido Weijers geeft ons Masterclass Geluk

Guido Weijers brengt dit voorjaar geen cabaretvoorstelling, maar een Masterclass Geluk. Geen 'zweverig gedoe', maar een show met een wetenschappelijke benadering.

Anders dan zijn cabaretvoorstellingen waar het publiek verzekerd is van een avondje lachen, laat Guido zich in deze show van een serieuzere kant zien. Ter voorbereiding volgde Guido masterclasses aan de Erasmus Universiteit en deed hij internationaal onderzoek naar geluk. Hoewel een spannende stap, heeft hij veel vertrouwen gekregen door de positieve reacties. "We hebben nu acht try-outs gedaan en iedere avond gingen de mensen aantoonbaar een stuk gelukkiger naar huis dan ze binnenkwamen. Dat meten we namelijk."

Guido denkt dat deze voorstelling een alternatief kan zijn voor de zoektocht die veel mensen momenteel doormaken. "Veel mensen om me heen beleven van die 'is-dit-eigenlijk-wat-ik-wil-in-mijn-leven-momentjes'. Ze gaan op zoek naar antwoorden door op dieet te gaan, zich op te geven voor yogameditatie of te luisteren naar klankschalen en andere vegetarische muziek. Er is een hele industrie ontstaan met zelfbenoemde wijze mensen. Daar blijf ik ver van, ik heb dit echt wetenschappelijk willen benaderen."

Lees meer over