Gratis optredens tijdens 100 jaar Vereeniging Nijmegen

Concertgebouw De Vereeniging bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd! Op 16 en 17 april kun je gratis genieten van het veelzijdige en feestelijke 'Podium voor de Stad'. De musici hebben één boodschap: muziek leeft en raakt je!

Gratis optredens tijdens jubileumjaar
Tijdens de viering van dit jubileumjaar genieten we van ensembles, koren en orkesten uit Nijmegen en omstreken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nijmeegse Postharmonie, Noviomagum Wind Orchestra, Popkoor Switch, Surplus, De Speellieden van Gelre, Mandoline Ensemble Sempre Avanti en de Stefaantjes?

Masterclass Liza Ferschtman
Zaterdagmiddag geeft topvioliste Liza Ferschtman een masterclass voor jonge amateur- en professionele musici uit Nijmegen. En dit doet ze niet alleen, want ook fagottist Bram van Sambeek is van de partij. Samen leren ze je alle kneepjes van het ensemblespel. In de avond geeft Ferschtman een concert in de Vereeniging. Hiervoor zijn kaartjes te bestellen via onze website.

De Vereeniging
De activiteiten en optredens overdag zijn gratis te bezoeken en vinden plaats in de Kleine en Grote Zaal van De Vereeniging. Voor de masterclass is een reservering via de theaterkassa van De Vereeniging noodzakelijk.

Jaarlijkse traditie voor Nijmegen
Podium voor de Stad is een samenwerkingsverband tussen de Nijmeegse Stichting voor kamermuziek, Vrienden van De Vereeniging en Concertgebouw De Vereeniging. En het blijft niet bij deze viering: Podium van de Stad zal een jaarlijks terugkerende traditie worden, belooft de organisator Vrienden van De Vereeniging!

Masterclass Liza Ferschtman:
Zaterdag 16 april | 14.00 –ca. 16.00 uur De Vereeniging Kleine Zaal

Zondag diverse optredens:
Zondag 17 april | 10.00 – 17.30 uur De Vereeniging

Lees meer over