Goed nieuws voor alle Game of Thrones-fans: er is een toneelbewerking in de maak

Wie kent de populaire serie Game of Thrones niet?! Zelfs mensen die niet van fantasy houden hebben wel gehoord van deze grote hit. En echte GOT fans kunnen nu uitkijken naar een nieuw Game of Thrones-hoofdstuk. George R.R. Martin is namelijk bezig aan een toneelbewerking.

Het is alweer een tijd geleden dat het laatste seizoen van de serie uitkwam en dus hoog tijd om weer terug te stappen in de wereld van koningen en koninginnen, intriges, Middeleeuwse moordpartijen en natuurlijk draken. En dat gaat gebeuren - zo lezen we in The Hollywood Reporter - in het theater. Hiermee is Game of Thrones niet de eerste populaire serie die deze stap maakt; onlangs werd bekend dat ook The Queens Gambit in het theater moet verschijnen.

Veelbesproken geheimzinnige scène

De vader achter de fantasiewereld George R.R. Martin is samen met scriptschrijver Duncan MacMillan en regisseur Dominic Cooke bezig met de toneelbewerking van een geheimzinnige scène. Het gaat om het Harrenhal-toernooi in Westeros waarover de boeken en de serie al hinten, maar die we nog nooit hebben gezien.

Aangezien dit toernooi plaatsvindt 16 jaar voor de gebeurtenissen in het eerste boek keren er een hoop populaire personages terug. Onder andere Ned Stark staat op uit de dood en ook Jamie Lannister zal zijn intrede maken. Wie we verder allemaal gaan zien is nog niet bekend, maar dit belooft veel goeds!

'Game Of Thrones' Broadway Play With Iconic Characters in the Works | THR News

 

Waar is het toneelstuk te zien?

Het is wel nog even wachten voor we het tot nu toe titelloze toneelstuk kunnen aanschouwen: hij staat op de planning voor 2023. Initieel wil George R.R. Martin het stuk spelen op West End (Londen), Broadway (New York) en in Australië. Maar de ambitie van de schrijver is om de legendarische wereld van GOT verder te verspreiden: “Our dream is to bring Westeros to Broadway, to the West End, to Australia... and eventually, to a stage near you … It ought to be spectacular.”

Lees meer over