Glennis Grace in finale America's Got Talent

Glennis Grace zit in de finale van het immens populaire tv-programma America's Got Talent! Gisteravond kreeg de Nederlandse zangeres uit de Bijlmer in het Dolby Theatre in Hollywood te horen dat ze bij de laatste tien acts hoort. 'Dankjewel, Amerika!' riep Glennis vrijwel meteen als eerste reactie.

'Amerika heeft het deze avond helemaal bij het juiste eind,' reageerde een tevreden Simon Cowell, jurylid van het programma. Hij noemde de Glennis plek in de finale ontzettend verdien. 'Er komt nog zoveel van je aan. Daar kijk ik erg naar uit!' Daarmaast regende het ook felicitaties vanuit het publiek. Haar filmpje op Instagram werd in drie uur tijd 30.000 keer bekeken. Zelfs bekende Nederlanders als Lee Towers en Ilse DeLange lieten een reactie achter.

Glennis Grace zong dan ook afgelopen dinsdagnacht een fenomenale versie van This Woman's Work van Kate Bush. Het leverde haar een staande ovatie van de jury. "Yes yes yes!", riep Mel B keer op keer in haar jurycommentaar.

Glennis Grace voor de winst

Maar nu Glennis dus ook in de finale staat rijst meteen de vraag: kan ze het programma winnen? Dat wordt nog een hele kluif. Toegegeven: de acts die via Wildcard van de jury zijn gered, moet ze gemakkelijk kunnen overstijgen. De veertienjarige Courtney Hadwin is echter een publieksfavoriet met haar Janis Joplin-achtige stem. Ze heeft een enorme gun-factor, maar als wij eerlijk zijn vonden we haar optreden in de halve finale wat minder dan de eerste nummers. Zanger Michael Ketterer zorgt daarentegen ieder optreden voor puur kippenvel. Ook Brian King Joseph maakt erg veel indruk met een spectaculaire vioolconcerten.

Daarnaast zijn er ook een aantal acts die zich wat lastiger met Glennis Grace laten vergelijken, zoals de kaartentrucs van illusionist Shin Lim en de halsbrekende toeren van het acrobaten stel Duo Transcend. Ook zijn er nog twee stand-up comedians in de race.

Hoe gaat Glennis Grace daar tegenop boksen? Welnu, in de ochtendshow van Giel Beelen leek ze steevast van plan flink uit te gaan pakken. Niet alleen mag ze zelf een song gaan zingen, ook mag ze een duet met een in Amerika bekende artiest gaan doen. R&B-zanger Maxwell noemde Glennis Grace als één van de mogelijke opties. En haar eigen nummer? Dat wordt mogelijk weer een liedje van Whitney Houston. "Ik kan niets beloven maar het is een hele grote en goede optie."

Ben je op zoek naar een concert? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Lees meer over