Gijs Scholten van Aschat heeft geen zenuwen bij improvisatie

In Trouw vertelt acteur Gijs Scholten van Aschat dat hij vroeger last had van zenuwen wanneer hij een gerepeteerd stuk moest spelen. Maar dat hij dit bij improvisatietoneel juist niet had.

"Ik was vroeger best wel nerveus als ik moest spelen, omdat ik dan het gevoel had dat ik aan verwachtingen moest voldoen. Maar bij De Vloer Op had ik daar geen last van, je bent zelf schrijver, speler en regisseur tegelijk en hoeft niet te voldoen", aldus Scholten van Aschat in een interview met Trouw.

De Vloer Op

In het interview vertelt de acteur over het tv-programma De Vloer Op van Omroep Human waarin hij jarenlang heeft meegespeeld. Het allerlaatste seizoen van het twintigjarige improvisatieprogramma is onlangs gestart. Op 29 augustus zal de laatste aflevering te zien zijn.

Het onverwachte

Scholten van Aschat legt uit dat vlak voordat hij de vloer op loopt, hij een eerste ingang bedenkt. Dan kijkt hij hoe zijn tegenspeler daarop reageert. "Het mooiste is als het je overkomt, als er tijdens het spelen iets gebeurt dat je in je eentje nooit had kunnen bedenken."

Alle afleveringen van De Vloer Op zijn terug te kijken via Omroep Human.

Beeld: Omroep Human, Anna van Kooij

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over