Genomineerden Annie M.G. Schmidtprijs 2022 bekend

De kanshebbers voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2022 zijn bekend. Onder meer Johan Goossens, Lisa Ostermann en de Musketiers zijn genomineerd voor het beste theaterlied van vorig jaar.

Afgelopen zaterdag werden in het radioprogramma Taalstaat de zes genomineerden voor de 31e Annie M.G. Schmidtprijs onthuld. Naast Goossens, Ostermann en de Musketiers (Bertolf Lentink, Paul de Munnik, Daniël Lohues en Paskal Jakobsen) maken ook Jan Beuving, Flip Noorman en Circus Treurdier kans op de prestigieuze theateronderscheiding.

Alle genomineerden en liedjes op een rijtje:

De jury wist een zeer diverse selectie samen te stellen: "Ingetogen cabaret naast provocerende theaterpop. Liedjes met genoeg drama van zichzelf en liedjes geschreven als onderdeel van een groter dramatisch geheel (…) Ook dit jaar scoren de zware onderwerpen het best. Maar voor de goeie verstaander zijn daar genoeg geestige passages in te vinden. Geen bulderlach, meer de grijns van ironie en understatement."

Annie M.G. Schmidtprijs

De Annie M.G. Schmidtprijs is een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur. Sinds 1991 rijken zij de onderscheiding uit aan de tekstschrijver, componist en uitvoerder voor het beste theaterlied van het voorgaande jaar. De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld en een geldbedrag van € 3500,-. 

 

 

Foto: Anne van Zantwijk

Gerelateerde onderwerpen