Frits Spits lovend over album Boudewijn de Groot

In september verschijnt het prachtige nieuwe verzamelalbum 'Boudewijn de Groot Collected'. Dit overzichtswerk bevat een zorgvuldig gekozen collectie uit het hele oeuvre van De Groot.

Zijn carrière begint in de woelige jaren zestig, waarin De Groot van zich liet horen als protestzanger. Prachtige liedjes die hij samen schreef met Lennaert Nijgh, en welke een perfect beeld van de tijdsgeest geven. In latere liedjes schemert steeds vaker zijn gevoelige kant door en worden de liedjes ook persoonlijker.

Frits Spits
Frits Spits schreef voor dit album het voorwoord en bij elk lied een toelichting . "Deze collectie liedjes is het leven van Boudewijn dat deel is gaan uitmaken van ons eigen leven", aldus Spits. Er wordt nu al gesproken over het beste overzichtsalbum ooit van Neerlands bekendste singer-songwriter.

Vreemde Kostgangers
De Groot is erg onder de indruk van de woorden van Frits Spits, zo laat hij weten op zijn Facebook-pagina. In september start bovendien de tour 'Vreemde Kostgangers'. Samen met Henny Vrienten en George Kooymans speelt De Groot hun mooiste hits, maar ook veel werk dat ze speciaal voor deze show hebben geschreven.

Lees meer over