Freek de Jonge maakt vijfde verkiezingsconference in 2021

Freek de Jonge speelt volgend jaar zijn vijfde verkiezingsconference. Dat heeft de gevierde cabaretier bekend gemaakt. In 2021 zijn er namelijk opnieuw Tweede Kamer verkiezingen en die worden "legendarisch" zo voorspelt de 75-jarige komiek. "Er staat echt wel iets op het spel," vertelt hij in een interview op NPO Radio 5.

Sinds 2002 speelt Freek de Jonge rond de verkiezingen voor het Nederlandse parlement een speciale conference, die helemaal in het teken van de Nederlandse samenleving en de politiek staat. Dit zijn goed bekeken voorstellingen. Vrijwel iedereen heeft er wel een mening over. Het laatste programma was De Stemming 5. Onlangs heeft Freek de Jonge zijn volledige repertoire online gezet. Hieronder zie je de verkiezingsconfence uit 2017:

Freek de Jonge: "Echt iets op het spel"

De nieuwe verkiezingsconference, die ongetwijfeld De Stemming 6 gaat heten, beloofd weer een hoop goeds. "Het worden legendarische verkiezingen," orakelde Freek de Jonge al in het interview op Radio 5. "Meer dan ooit hebben we als samenleving ons vertrouwen in de staat en de politiek gesteld. Die zullen dat nu waar moeten gaan maken."

Toch is Freek de Jonge vooralsnog verrassend positief over onze premier, Mark Rutte. Dat is wel eens anders geweest, want in het verleden had Freek forse kritiek op zijn beleid. "Maar als je onze premier nu vergelijkt met toen hij begon aan deze regeerperiode, dan is hij bijna een socialist geworden. Het gaat de goede kant op."

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over