Freek de Jonge over Youp: "Hij heeft gewoon simpelweg gekopieerd wat ik deed"

Freek de Jonge neemt geen blad voor de mond! Op de radio deelde hij een sneer uit naar Youp van 't Hek. "Youp was er zonder mij niet gekomen. Hij heeft gewoon simpelweg gekopieerd wat ik deed."

Youp: "De Jonge is van de oude stempel in zijn activisme"

Freek de Jonge maakt van zijn hart geen moordkuil in het NPO 1 radioprogramma Onze man in Deventer. Presentator Özcan Akyol bracht het gesprek op gang nadat hij De Jonge confronteerde met een uitspraak van zijn collega. Youp van 't Hek vertelde eerder namelijk dat hij De Jonge van de oude stempel vindt in zijn activisme. Volgens De Jonge heeft hij deze kritiek niet eerder gehoord. "En zeker niet van mensen die er niet zouden zijn geweest, als ik er ook niet geweest was." aldus de cabaretier.  

Freek de Jonge: "Hij heeft gewoon simpelweg gekopieerd wat ik deed"

De Jonge gaat nog een stapje verder in het programma door te vertellen dat Van 't Hek hem simpelweg heeft gekopieerd. "En van daaruit heeft hij zijn succes geboekt. Dat doet er verder niet toe, dat is prima. Ik wist dat dit er aan zou komen. Ik ga er altijd vol in. Bij Youp is het succes begonnen toen hij een rode draad in zijn programma bracht."

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over