Sterrencast voert Deense filmklassieker Festen op in theater

Bos Theaterproducties brengt de Deense filmklassieker Festen vanaf begin 2022 terug op de planken. Het meesterwerk van Thomas Vinterberg wordt opgevoerd door een sterrencast met onder meer Peter Heerschop, Viggo Waas en Maartje van de Wetering.

In Festen draait alles om een vrolijke familiebijeenkomst ter ere van de verjaardag van een vader. Als plotsteling de verloren zoon opduikt, slaat de sfeer om. Zijn onvergetelijke speech tijdens het diner doet de feestvreugde veranderen in een waar slagveld.

Vinterberg oogstte in 1998 veel lof met zijn film, die met maar liefst 27(!) prijzen werd onderscheiden. Na een Nederlandse toneeluitvoering begin deze eeuw, keert het zwartkomische drama nu opnieuw terug in de theaters. Heerschop tekent voor het script, de regie is in handen van Titus Tiel Groenestege.

Sterrencast

De theaterbewerking van Festen wordt gespeeld door een ware sterrencast. Naast Heerschop, Waas en Van de Wetering maken ook Han Römer, André Dongelmans, Stephanie Louwrier, Bas Hoeflaak, Vincent Croiset en Genio de Groot hun opwachting in het toneelstuk.

Festen is vanaf 11 februari tot en met 10 juli 2022 te zien in de Nederlandse theaters. De première staat gepland voor 9 maart in De Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

 

 

Beeld: Michele Secchi (fotografie) en Retatchi Amsterdam (bewerking) 

Gerelateerde onderwerpen