Première Het zit in mijn hart op Streaming Theater.nl

Bekijk 23 maart de première van Het zit in mijn hart op Streaming Theater.nl. De film over een theatergezelschap met acteurs met een verstandelijke beperking ontving al lovende kritieken op IDFA 2022. Geniet volgende week als een van de eersten van de productie op Streaming Theater.nl.

Het zit in mijn hart draait om Kamak, een professionele theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking. Toen regisseur Saskia Boddeke de voorstelling Furia zag, besloot ze een film te maken over het gezelschap. In Het zit in mijn hart wordt Furia, een groots neergezet sprookje over lust en woede, filmisch in beeld gebracht. Boddeke besteedt daarnaast uitgebreid aandacht aan het repetitieproces en brengt de acteurs één voor één aan bod.

Feit en fictie vervloeien, niet in de laatste plaats voor de acteurs, die de geacteerde emoties tot in hun botten lijken te voelen. Kamak toont zich een warm gezelschap, vol wederzijdse steun, liefde en de nodige rake observaties over het leven. Het zit in mijn hart heeft de magie van een opera en de diepgang van een documentaire. Een bijzonder eerbetoon aan de bevrijdende kracht van de onbegrensde verbeelding.

Het zit in mijn hart op Streaming Theater.nl

Het zit in mijn hart is momenteel de openingsfilm van het prestigeuze Canadese filmfestival FIFA Montreal. Binnenkort is de productie ook in de Nederlandse filmtheaters te zien. Op 23 maart gaat de film op een beperkt aantal plaatsen in 'première', waaronder op ons streamingsplatform Streaming Theater.nl. Zo kun je gewoon vanuit huis als een van de eersten van deze bijzondere film genieten!