Net binnen: extra concerten André Rieu

Violist André Rieu voegt extra concerten toe aan zijn zomerconcerten op het Vrijthof in Maastricht volgend jaar. De Limburger breidt het aantal avonden uit van zes naar negen.

Afgelopen vrijdag was de verkoop van de eerste zes concerten. Het ging daarbij om maar liefst 50.000 kaarten. Toch waren deze in een mum van tijd uitverkocht. Daarom voegt de organisatie nog eens drie concerten toe.

De extra concerten vinden plaats op 19, 20 en 21 juli. Kaarten gaan dinsdag in de verkoop.

Record

De negen concerten zijn nog altijd minder dan de dertien die André Rieu dit jaar gaf en waarmee hij een record vestigde. Op deze avonden kwamen 150.000 mensen af.

In 2019 vindt de reeks 'vrijthofconcerten' voor de vijftiende maal plaats. Men hoopte dat Rieu dit jubileum zou vieren door het aantal concerten uit te breiden naar 15. Helaas bleek dat niet het geval.

Plezier

De muziek van André Rieu bestaat uit klassieke muziek met opera, operette en walsen. De sfeer van de concerten kenmerken zich door toegankelijkheid en plezier. "De hele plechtstatige sfeer die er rond klassieke muziek in de concertzaal hangt ... die vind je bij ons gewoon niet", aldus de 'walsenkoning' op zijn website.

Foto: Karl Heinz Meurer


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over