Extra concert van De Dijk en Amsterdam Sinfonietta

Neêrlands rockband De Dijk en Amsterdam Sinfonietta geven een extra concert vanwege hun zeer succesvolle gezamenlijke concertreeks in 2014. Onder de naam Dijkers & Strijkers gaven ze negen uitverkochte concerten en de cd Dijkers & Strijkers kwam op 1 binnen in de Album top 100. Daarom geven ze een extra concert op 30 juni 2016 in Carré.

U kunt de avond genieten van een prachtige mix van pop en klassiek. U hoort De Dijk klassiekers als Bloedend Hart, Zevende hemel en Dat zou mooi zijn. Maar ook hoort u covers van Jacques Brel en Ramses Shaffy. Wat betreft het klassieke repertoire komen Sehnsucht van Tsjaikovski en Der Leiermann uit de Winterreise van Schubert langs. Dit vertaalde zanger Huub van der Lubbe naar het Nederlands. Alle muziek is speciaal voor dit concert gearrangeerd.

Het optreden komt voort uit het project Breder dan Klassiek; een concertreeks waarbij het Amsterdam Sinfonietta samenwerkt met artiesten van buiten de wereld van de klassieke muziek. Dit zorgt voor sensationele optredens met unieke muzikale kruisbestuivingen. Het orkest werkte eerder samen met zangeres Wende (2016), Italiaanse componist/pianist Ludovico Einaudi (2015), Kris Berry, Ruben Hein en Wouter Hamel (2013).

‘Het strijkersensemble maakt van het toch al geliefde Hou me vast een groots en meeslepender geheel dan ooit tevoren.’- De Volkskrant

‘Nummers van Jacques Brel en Ramses Shaffy passen Huub van der Lubbe als een oude jas, vooral 5 Uur van Shaffy dat fraai spookachtig werd gespeeld’ - NRC * * * *

‘Fraaie symbiose biedt fijn vermaak’- Trouw * * * *

 

Lees meer over