Douwe Bob gaat met zijn nieuwe tour terug naar de basis

Gisteravond liet Douwe Bob bij De Wereld Draait Door zijn nieuwe single Until Then horen. Met de ballad grijpt hij terug op de muziek die hij aan het begin van zijn carrière maakte. Hij gaat dit jaar meer van deze muziek met countrysound maken. Volgend jaar stapt hij met zijn nieuwe muziek de Nederlandse theaters in.

Douwe Bob (voluit Douwe Bob Posthuma) heeft besloten dat hij weer de muziek wil maken die hij maakte toen hij jonger was. Hij doelt hiermee op zijn vroegere werk met die kenmerkende country- en americanasound. De nieuwe liedjes wil hij gaan opnemen in Nashville, waar deze muziekstijl ooit is begonnen. Op deze manier hoopt hij terug te pakken op de muziek die in zijn kern zit en zo terug te komen bij zijn eigen basis.

Douwe Bob gaat solo het theater in

Volgend jaar presenteert Douwe Bob zijn nieuwe album in het theater. Hij neemt hiervoor afscheid van zijn band en stapt solo op de planken. "Ik ga terug naar de basis. Misschien neem ik een gitarist mee, maar dat is wat het is. Het gaat om de songs en het is tijd om terug naar de kern te gaan en te doen waar ik het beste in ben: liedjes spelen."

Eurovisiesongfestival

Douwe Bob werd bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival 2016. Hier veroverde hij de elfde plaats. Zijn carrière kwam in een stroomversnelling en na een tijdje werd het hem te druk. Toen ging het uit met zijn toenmalige vriendin en hij besloot bijna te stoppen met muziek maken. Uiteindelijk kon hij door de muziek alles een plaats geven.

 

Beeld: © Brendan de Clercq

Kijk voor nog veel meer muziekvoorstellingen in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen