Wow, de Dolly Dots zijn terug! En dit zijn de steden waar ze optreden

De Dolly Dots zijn terug! Dit jaar -41 jaar na hun start- staan ze weer op het podium, en hoe! De superpopulaire meidengroep uit de jaren 80 maakt een theatertour langs 31 steden. Zet je schrap voor deze Sisters on Tour!

Op het podium zingen ze natuurlijk hun grote hits, maar er is ook veel ruimte voor het vertellen van hun verhaal. Want de meiden maakten wat mee die jaren! Hoe ging het eraan toe achter de schermen? Hoe vonden ze het om deel uit te maken van een meidengroep? Waren er wel eens catfights? Allemaal prangende vragen die ze maar wat graag beantwoorden. "Een intieme avond met voormalige tieneridolen die met veel zelfspot terugkijken naar die bijzonder tijd met elkaar," zoals ze het zelf omschrijven. En om zo'n sfeer te scheppen, kiezen ze bewust voor het theater, zo legt Angela uit: "Het theater heeft echt iets extra’s. Een kleinere zaal is heel intiem. Dat past goed bij wat we gaan doen".

Overlijden Ria Brieffies

Na het overlijden van Ria Brieffies in 2009, besloten de dames nooit meer samen op te treden. Hier zijn ze op teruggekomen. In 2016 waren ze te gast tijdens het concert van de Toppers in de Amsterdam Arena. En nu is het dan tijd voor een uitgebreide tournee!

Feest der herkenning

Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Angéla Kramers zijn er helemaal klaar voor. Ze worden muzikaal bijgestaan door Sven Figee, en putten uit meer dan 25 Top-40 hits, zoals natuurlijk Love Me Just a Little Bit More, Radio en Hela - Di - Ladi - Do.

Was jij ook zo'n megafan van de Dolly Dots? Dan móet je hier natuurlijk bij zijn, want zoals Esther zegt: het wordt "een feest der herkenning"! De première van de tour is op 2 oktober in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, waarna ze langs tal van steden gaan als Haarlem (31 oktober), Zwolle (6 november), Maastricht (17 november), Arnhem (19 december) en Utrecht (15 januari 2021). De afsluiting vindt plaats in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam op 4 en 5 februari 2021.

Gerelateerde onderwerpen