Dolly Dots nemen eind 2022 afscheid van publiek

De Dolly Dots breien er dit jaar een einde aan. De vrouwelijke popgroep treedt 14 december voor het laatst op tijdens Symphonica in Rosso. De Dolly Dots zijn al een tijd bezig met een uitgebreide reünietournee.

In de jaren 80 waren de Dolly Dots uitermate populair. Angela Groothuizen, Ria Brieffies, Angéla Kramers, Esther Oosterbeek, Patty Zomer en Anita Heilker scoorden hits met nummers als 'Do Wah Diddy Diddy', 'She's Is A Liar' en 'Love Me Just A Little Bit More'. In 1989 gingen de vrouwen uit elkaar, maar dat betekende zeker niet het einde van de groep.

Sisters on Tour

In de decennia die volgden kwam het zestal nog tweemaal bij elkaar. Na het overlijden van Brieffies in 2009 vonden de overige vijf elkaar in 2016/2017 en in 2020 weer voor nieuwe reünies. Het vijftal kondigde de theatertournee Sisters on Tour aan, waarmee ze momenteel nog door het land trekken.

 

 

Afscheid tijdens Symphonica in Rosso

Aan het einde van 2022 lijkt er dan toch echt een einde te komen aan het Dolly Dots-tijdperk. De vrouwen zijn op 14 december de hoofdartiest van de succesvolle concertreeks Symphonica in Rosso in het Arnhemse GelreDome. Tijdens de voorstelling nemen ze definitief afscheid van hun publiek.

Symphonica in Rosso is het allermooiste podium om met elkaar afscheid te nemen van onze fans”, aldus de dames op hun bandwebsite. “We hebben dan bijna 45 jaar samen achter de rug. We nemen onze band onder leiding van Sven Figee mee, Guido [Dieteren, red.] komt ons versterken met zijn geweldige orkest en we nodigen gasten uit waar we van houden om er een onvergetelijke avond van te maken. Wat een feest wordt dit!”

Foto: Roger Neve

 

Gerelateerde onderwerpen