Dirk Scheele wint Buma Kindermuziekprijs 2022

Theatermaker, componist en muzikant Dirk Scheele heeft de Buma Kindermuziekprijs 2022 gewonnen. Deze oeuvreprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt op zondag 10 april bij de afsluiting van de Kindermuziekweek in Enschede.

Scheele is al 25 jaar actief als theatermaker voor kindervoorstellingen. Hij begon ooit als muziektherapeut en schreef daarbij liedjes voor kinderen met een verstandelijke beperking. Inmiddels maakt en speelt hij al jarenlang zijn eigen theatervoorstellingen waarbij muziek centraal staat, ook heeft hij een YouTube-kanaal met 55.000 abonnees. Door zijn werk is hij uitgegroeid tot een icoon onder kinderen tot 8 jaar.

Oeuvreprijs

De Buma Kindermuziekprijs is een nieuwe oeuvreprijs voor Nederlandse componisten die hun leven en carrière hebben gewijd aan het bereiken van jongeren door middel van muziek. Buma Cultuur stelt dat het werk van Scheele een grote invloed heeft op de muzikale ontwikkeling van jonge kinderen. Op zondag 10 april krijgt Scheele zijn prijs uitgereikt in De Grote Kerk in Enschede. Het Beste Kinderlied van 2022 wordt dan ook uitgereikt.

Dirk Scheele is momenteel in de theaters te zien met zijn voorstelling Roep van de Jungle.

Foto: Bodine Jeske

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over