De Uitmarkt 2017 bijna weer van start

Van 25 tot en met 27 augustus is het weer zo ver: de Uitmarkt opent het culturele seizoen in Nederland. Het evenement viert dit jaar ook nog eens een jubileum, want het is de veertigste editie. Verder vindt het festival plaats op de nieuwe locatie, het Oosterdok.

De Uitmarkt wordt geopend op vrijdagavond door Jörgen Raymann en de heren van New Cool Collective. Dat doen ze vanaf het I Amsterdam Podium dat in het water ligt in het Oosterdok. De hele avond kun je genieten cabaret, dans en muziekoptredens van onder andere mezzosopraan Tania Kross, de Haagse band DI-RECT, het Nederlands Dans Theater en rappers Dio en Idaly.

Grote diversiteit
De rest van het weekend kun je er terecht voor een grote diversiteit aan voorstellingen, optredens en markten op het gebied van muziek, dans, film, literatuur, poetry, toneel, cabaret, comedy en lezingen. De genres hebben zo hun eigen locatie. Zo kun je voor dans terecht op het binnenterrein van het Scheepvaartmuseum, vinden er cabaretoptredens plaats op het Marineterrein en is er een 'boekendorp aan zee' op de Oosterdokkade. Ook is er aan de jongsten gedacht; kinderen kunnen naar NEMO voor de Uitmarkt Junior.

Veertig jaar
Al veertig jaar heeft de Uitmarkt hetzelfde doel: mensen bekend maken met het grote aanbod aan kunst en cultuur in Nederland. Daarbij gaat het niet alleen om podiumkunsten, maar is er ook aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van literatuur, film, museale kunst en nieuwe media.

Meezingen
De traditionele klapper van de Uitmarkt is natuurlijk de Musical Sing-A-Long op de zondagavond. Ook dit jaar is de presentatie weer in handen van Romy Monteiro en Frits Sissing. De cast van bekende en nieuwe musicals zingen hun hits en jij kan lekker meezingen. Ook thuis, want AVROTROS zendt het meezingspektal live uit. Dit jaar kun je meezingen met nummers uit onder andere de musicals My Fair Lady, Liesbeth, De Marathon, The Lion King en Soldaat van Oranje.

Klik hier voor meer informatie en voor het programma van de Uitmarkt.


Combineer je bezoek aan de Uitmarkt met een heerlijk etentje. Kijk hier voor een gezellig restaurant in Amsterdam.

Lees meer over