Dansers Nederlands Dans Theater mogen elkaar weer aanraken

De coronacrisis duurt nu al maanden en veel theatergezelschappen en artiesten vinden nieuwe manieren om binnen de coronamaatregelen toch voorstellingen te kunnen spelen voor publiek. Voor dansers ligt dat echter nog wat moeilijker: hoe dans je zonder elkaar te mogen aanraken?

Daarom geldt voor het Nederlands Dans Theater nu een speciaal coronaprotocol, waardoor ze op het toneel geen afstand meer hoeven te houden. De dansers laten in een video aan het NOS weten dat ze erg blij zijn dat ze weer samen mogen dansen. Zo zegt een van de dansers: "Ik voelde me een beetje verloren. Dat ik niet met m’n collega’s kon dansen. Het is heel moeilijk om zelf die inspiratie te vinden als je gewoon thuiszit.

Coronaprotocol

De dansers mogen elkaar na maanden weer aanraken op het toneel. Deze uitzonderingsregel geldt ook voor andere artiesten, zoals acteurs. Naast het toneel mogen ze juist niet dicht bij elkaar komen. Tijdens pauzes moeten ze dus wel afstand van elkaar houden.

Eerste voorstelling na corona

Het protocol is al sinds 1 juli actief, waardoor het Nederlands Dans Theater nu alweer live voorstelling kan dansen. De voorstelling waarmee ze nu in de Nederlandse theaters staan is Endlessly Free, een voorstelling waarin juist de relatie tussen de dansers centraal staat.

Teaser Endlessly Free

 

Beeld: © Rahi Rezvani

Kijk voor nog veel meer dansvoorstellingen in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over