Dansen met de vijand: wat is goed en wat is fout?

Dat de oorlog ook inspirerende verhalen op kan leveren, bewijst de muziektheatervoorstelling Dansen met de vijand. Een waargebeurd verhaal dat aan het denken zet: wat is goed, wat is fout? Is het onderscheid wel altijd zo duidelijk?

De schrijver Paul Glaser stuitte tijdens zijn bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz op de naam van een onbekend famielied, zijn tante Roosje Glaser. Een levenslustige vrouw, danseres en Joods

Dan breekt de oorlog uit en haar man sympathiseert met de NSB. Roosje komt hierdoor voor helse dilemma's en onmogelijke keuzes te staan. Maar ze blijkt een sterke vrouw dat zich blijft inzetten voor haar werk en idealen. Met name haar passie voor dansen geeft ze niet op. Ook al kunnen de Duitsers haar hiervoor oppakken. En als dat dan gebeurt, danst ze door. Ze geeft danslessen aan SS-ers en overleeft zo meerdere kampen en is haar lotgenoten tot steun.

Dansen met de vijand is een inspirerend en bijzonder oorlogsverhaal. Wil je er meer over weten? Kijk dan op www.tante-roosje.com. De theatervoorstelling is nog tot 22 mei in de Nederlandse theaters te zien.