Coronapersconferentie: theaters dicht tot en met 15 maart

De huidige lockdown wordt opnieuw verlengd. Tijdens de coronapersconferentie van 23 maart kondigde Mark Rutte aan dat veel maatregelen ook de komende weken blijven gelden. Theaters blijven daarom nog ten minste tot 15 maart gesloten.

Demissionair premier Rutte ziet weinig mogelijkheden om de coronamaatregelen te versoepelen. De onzekerheid rondom de besmettelijkheid van onder meer de Britse virusvariant houdt de samenleving in de greep. De huidige lockdown wordt dan ook in grote lijnen verlengd, met enkel wat kleine versoepelingen voor onder meer het onderwijs en contactberoepen. Voor theaters en andere culturele instellingen verandert er op korte termijn niets. De theaterdeuren blijven dus ten minste tot 15 maart gesloten. Op 8 maart volgt er opnieuw een persconferentie over de daaropvolgende periode.

Testbewijs-app CoronaCheck

Waar Rutte tijdens de coronapersconferentie weinig positiefs te melden had, ziet minister Hugo de Jonge op redelijke termijn toch mogelijkheden voor de cultuursector en andere evenementen. Afgelopen weekend liet hij weten dat hij spoedig testbewijs-app CoronaCheck wil laten testen. Een bewijs van een negatieve coronatest in de app zou mogelijk als toegangsbewijs kunnen dienen voor evenementen. Op deze manier hoopt de demissionair minister van Volksgezondheid dat (grootschalige) evenementen binnenkort weer kunnen plaatsvinden.

 

Lees meer over