Claudia de Breij komt met nieuwe show

Cabaretière Claudia de Breij komt volgend theaterseizoen met een nieuwe show, 'NU'. Deze zal in februari 2018 in première gaan in de Stadsschouwburg in Haarlem.

In 'NU' zal de actualiteit centraal staan, een voortvloeisel uit haar oudejaarsconference. "Ik was er in 2016 enorm aan gewend geraakt om boven op het nieuws te zitten", vertelt Claudia, "Ik moest echt afkicken na 31 december."

Angst
Zoals zoveel mensen weet ook de cabaretière ook niet goed wat ze aan moet met het dagelijkse nieuws dat soms beangstigend kan zijn. "Er zitten op dit moment meer enge machthebbers in het zadel dan ooit eerder in het recente verleden: Kim Jong-un, Erdogan, Trump, Poetin. We worden er allemaal lethargisch van. We lezen berichten over homokampen in Tsjetsjenië en veel mensen vinden dat niet eens meer gek."

Maar negatief gaan doen heeft voor haar geen zin. "Negativiteit is niet met negativiteit te bestrijden. Dus zoek ik steun in zaken waar ik wel van weet dat ze goed zijn en dat ze mensen kunnen helpen om een weerwoord te vinden. Het is tijd voor een revolutie en dit is voor mij de manier om daarmee te beginnen. Ik weiger om in een hoekje te gaan zitten en te wachten tot die tsunami van negativiteit een keer is overgewaaid."

Steun
Na de oudejaarsconference bleek dat veel mensen het eens waren met haar boodschap: "Ik heb heel veel reacties gehad van mensen die zich herkenden in mijn boodschap, ook mensen met wie ik het in politiek opzicht niet per se eens ben."

De kaartverkoop van 'NU' start de komende weken.

Foto: Paul J.H. Groeneveld
Bron: Rtlnieuws.nl

Lees meer over