Charles Aznavour overleden

Charles Aznavour, een van de grootste chansonniers, is maandagochtend overleden. Dat meldde het Franse persbureau AFP. Aznavour werd 94 jaar.

De Armeens-Franse zanger bracht tijdens zijn zeventigjarige carrière maar liefst 294 albums uit en maakte 1.200 liedjes. In het begin van zijn carrière schreef hij vooral nummers voor anderen, waaronder Edith Piaf. Tot zijn repertoire behoren onder andere de klassiekers La Bohème en What Makes a Man.

In Nederland scoorde hij in de jaren zestig en zeventig met songs als For me... formidable, The Old Fashioned Way en Yesterday When I Was Young.

De zanger zong op enkele uitzonderingen na vooral in het Frans. Een van de uitzonderingen was het nummer She, dat in het Verenigd Koninkrijk werd bekroond met een platina plaat.

Blijven optreden

Ondanks zijn hoge leeftijd, bleef Aznavour gewoon optreden. Zo stond hij in maart van dit jaar nog in AFAS Live in Amsterdam. Zangeres Ellen ten Damme verzorgde het voorprogramma van dit concert.

Toch had de chansonnier wel wat te stellen met zijn gezondheid. In april werd hij onwel tijdens een repetitie en moest naar het ziekenhuis. Een maand later lag hij er weer, ditmaal vanwege een zware val in zijn huis in Nîmes.

Foto: Georges Biard

Lees meer over