Cabaretier en regisseur Fred Florusse (85) overleden

Op dinsdag 21 maart 2023 is Fred Florusse (85) overleden. Hij was vooral bekend als lid van de cabaretgroep Don Quishocking. Florusse leed al enige tijd aan slokdarmkanker.

Naast zijn rol bij Don Quishocking was Florusse actief als regisseur, presentator en acteur. Zo presenteerde hij in de jaren 80 het Schooltv-weekjournaal en speelde hij in revues en musicals. Ook was Florusse een van de oprichters van het tv-programma Spijkers met Koppen.

Als regisseur hielp hij onder meer Karin Bloemen, Joke Bruijs, Hans Dorrestijn en Paul de Leeuw bij het maken van hun theatershows.

Don Quishocking

Cabaretgroep Don Quishocking is eind jaren 60 opgericht en uitgegroeid tot een icoon in de cabaretwereld. De groep bestond naast Fred Florusse uit Pieter van Empelen, Jacques Klöters en Anke en George Groot. De groep won Cameretten in 1968 en ontving in 1974 de Zilveren Harp.

Don Quishocking maakte elf shows en ging in de jaren 80 uit elkaar. In 2007 kwamen ze echter nog een keer samen voor de voorstelling Dingen die je niet meer ziet, ter ere van hun veertigjarig jubileum.

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Foto: Rob Mieremet / Fotocollectie Anefo via het Nationaal Archief.

Gerelateerde onderwerpen