Broadwaymusical over Prinses Diana eerst te zien op Netflix

Normaal gesproken als een musical uitkomt op Broadway, moeten we wachten tot een producent de musical ook in Nederland maakt. Op de musical Diana hoef je echter niet zo lang te wachten. Voordat Diana in première gaat op Broadway, kun je hem al bekijken op Netflix.

De musical zou eigenlijk op 31 maart in première gaan, maar door coronacrisis kon dat niet doorgaan. Aangezien de theaters op Broadway tenminste de rest van dit jaar de deuren dicht houden, hebben de producenten besloten Diana via Netflix bij het publiek te brengen.

Diana: A True Musical Story

Diana: A True Musical Story gaat over de wereldberoemde Britse prinses en zal worden opgenomen in het Longacre Theater. De originele cast speelt ook de filmversie van de musical. Je zult onder andere Jeanna de Waal zien als Diana, Roe Hartrampf als prins Charles en Judy Kaye als koningin Elizabeth. Het filmen moet dus nog gebeuren, waarvoor ook allerlei coronamaatregelen moeten worden genomen. Diana zal daarom waarschijnlijk begin 2021 te zien zijn op de streamingsdienst.

If - Diana: A True Musical Story

Nieuwe premièredatum Diana

De producenten laten aan de New York Times weten dat "we voor het hele gezelschap spreken wanneer we zeggen dat we niet enthousiaster kunnen zijn om de show eindelijk te kunnen delen met alle theaterliefhebbers. Ook al is er geen vervanging voor live theater, het is een eer om deel uit te maken van het kwaliteitsentertainment dat Netflix biedt aan alle gebruikers wereldwijd." Zij zijn dus erg blij dat ze de musical toch kunnen delen. Uiteraard volgt later nog de première op Broadway. De nieuwe datum hiervoor is 25 mei 2021. 

Hamilton

Dat ook musicals succes kunnen boeken op online streamingsdiensten heeft Disney+ eerder al laten zien met de musical Hamilton. Toen de filmbewerking van deze musical uitkwam op de dienst schoot het gebruik omhoog.

 

Kijk voor nog veel meer musicals in onze theateragenda.

Lees meer over