Naomi van der Linden krijgt hoofdrol The Color Purple

Naomi van der Linden gaat de hoofdrol spelen in de Nederlandse bewerking van de musical The Color Purple. Dat heeft producent Opus One bekend gemaakt. Voor de Nederlandse bewerking wordt een musicaltheater geopend in de NDSM-loods in Amsterdam Noord. Deze nieuwe locatie moet ruimte bieden aan 500 bezoekers.

De musical The Color Purple is gebaseerd op het boek van Alice Walker, dat eerder ook werd verfilmd door Steven Spielberg. Naomi van der Linden krijgt de rol van Celie, een jonge donkere vrouw die ondanks armoede, misbruik en geweld haar kracht vindt in het Zuiden van de Verenigde Staten aan het begin van de twintigste eeuw. Het indrukwekkende verhaal verscheen ruim tien jaar geleden op Broadway. In 2016 won de nieuwe uitvoering twee Tony Awards.

In maart werd bekend dat Opus One de Broadway-productie naar Nederland zal brengen. Een paar maanden later startte de auditie voor een verdeling van de rollen. Naomi van der Linden is de eerste naam die Opus One heeft onthuld. De rest van de cast wordt later bekend gemaakt.

The Color Purple is in maart, april en mei 2018 te zien.

Lees meer over