Boudewijn de Groot brengt liedjesprentenboek uit

Boudewijn de Groot mag dan gestopt zijn met optreden, stilzitten doet hij nog lang niet! Dit najaar verschijnt een liedjesprentenboek waarvoor hij de teksten schreef.

Soms als ik een vlinder zie is een liedjesprentenboek vol prachtige illustraties, verhaaltjes en liedjes. Boudewijn de Groot, illustrator Mark Janssen en muzikant Jaco van der Steen sloegen de handen ineen voor het boek dat wordt uitgegeven door Lemniscaat, waar Mark Janssen eerder diverse prentenboeken uitbracht, zoals Niets gebeurd, Dino’s bestaan niet, het prachtige Eiland en Stop! Monsters!

The Dutch Eagles

Muzikant, zanger en pianist Jaco van der Steen (ex-bassist van The Dutch Eagles) werkt al jaren veel samen met De Groot. Zo schreven ze nummers voor de band The Dashboard Danglers, waar behalve Van der Steen ook Marcel de Groot (gitaar) deel van uitmaakt. Deze band met country & Americana from te Dutch Westcoast speelt naast eigen werk ook klassiekers van Dolly Parton, Kenny Rogers, John Denver en The Judds. Voor dit liedjesprentenboek verzorgden ze samen de muzikale en tekstuele bijdragen. 

 

 

Vreemde Kostgangers

Boudewijn de Groot kondigde tijdens de coronacrisis aan niet meer te zullen optreden, omdat de stress hem te veel werd. Nadat bekend werd dat George Kooymans aan de ziekte ALS lijdt, kondigde De Groot het einde van supergroep Vreemde Kostgangers aan. Derde bandlid Henny Vrienten overleed in april 2022

 

- YouTube

 

Soms als ik een vlinder zie

Het boek Soms als ik een vlinder zie is te koop vanaf eind september in Nederland en België. Bij de eerste drieduizend exemplaren van het boek verschijnt een cd met liedjes. Deze Limited Edition kun je al reserveren bij de boekhandel.

Gerelateerde onderwerpen