Bioscoopfilm gebaseerd op zware verleden Karin Bloemen binnenkort te zien

Karin Bloemen is een van de meest bekende artiesten in Nederland, maar haar leven was niet altijd gemakkelijk. Al eerder vertelde Bloemen over haar zware jeugd waarin ze werd misbruikt in het boek Mijn ware verhaal. En nu komt er een bioscoopfilm uit gebaseerd op het verhaal van Bloemen.

De film heet Buiten is het feest en is geïnspireerd door Karin Bloemens verhaal, dat Artur Japin opschreef in Mijn ware verhaal. De hoofdpersoon is zangeres Sonne, die na de dood van haar oudere zus haar nichtje in huis neemt. Niemand begrijpt waarom ze haar carrière op het spel zet, totdat de situatie onvermijdelijk een familiegeschiedenis vol schaamte en misbruik aan het licht brengt.

Zelf laat Bloemen aan RTL Boulevard weten dat ze het belangrijk vindt haar verhaal te vertellen: "Je kunt het wel vertellen tegen iemand die het overkomt, maar nog belangrijker is het vertellen tegen degene die dit doet. En die zich niet bewust is van de schade en van hoe heftig iemand kapot gaat."

Karin Bloemens verleden

Het boek over haar verleden was de eerste keer dat Bloemen het verhaal van haar jeugd vol mishandeling en angst naar buiten bracht. Hiermee wilde ze medeslachtoffers tot steun zijn en jongeren laten zien dat ze over dit moeilijke onderwerp kunnen praten. In dat kader schreef ze ook een rapnummer over haar jeugd en staat er een theatervoorstelling op de planning.

 

De film Buiten is het feest is vanaf donderdag 22 oktober te zien in de bioscoop.

Gerelateerde onderwerpen