Bert Visscher blikt terug: "had ik dit wel moeten doen?"

Voor veel theatermakers was het afgelopen jaar een kans om uit te rusten of iets heel anders te doen. Bert Visscher (60) zag de kans om eindelijk aan een boek te werken waarin hij terugblikt op zijn eerste jaren als cabaretier. In Dat wordt nooit wat! vertelt hij dat hij vroeger ook vaak twijfelde over die carrière, schrijft NU.nl. 

Visscher begon zijn carrière begin jaren 80. Zoals elke beginnende artiest stond ook hij voor lege zalen. Maar ondanks dat vond hij het toch een mooie tijd. Tegen NU.nl vertelt de cabaretier: "Na zo'n show hadden we toch weer lol in de kroeg en gaven we ons zuurverdiende geld weer uit, we leidden een leuk zigeunerleven. Maar vaak als ik tussen de bierblikjes op het podium stond, dacht ik: had ik dit wel moeten doen? Zo vaak heb ik gedacht, terwijl ik in de stromende regen naar huis reed: waar ben ik mee bezig? Ik schei ermee uit." 

Scènes op tv

Toen de VPRO en de VARA stukjes uit de shows van Visscher uitzonden, werd hij steeds bekender. Zijn zalen stroomden vol: "Toen kon ik er ook echt van leven en is het godzijdank mijn beroep geworden." De cabaretier is al ruim twintig jaar een zeer geliefde artiest met een hoop trouwe fans. Deze fans kunnen binnenkort nieuw werk van Visscher verwachten. Want hij is ook begonnen met het schrijven van een nieuwe show.

Nieuwe show

Zodra de theaters weer open mogen, zal Visscher het staartje van zijn theatertour Hij wordt vanzelf moe afmaken. "Daarna, als mijn hoofd leeg is, begin ik aan het schrijven van mijn nieuwe show. Corona zal ik daar vast even in noemen, maar een grote rol zal het niet spelen. Ik denk dat veel anderen dat al doen en dat past ook niet bij het type voorstelling dat ik maak. Ik wil er in elk geval weer een lekkere chaos van maken", aldus Visscher.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over