Berichten uit de Bunker dagelijks vanuit Theater Bellevue

Collectief Het Paradijs zou in Theater Bellevue in Amsterdam de opnieuw haar succesvolle voorstelling Paradijsvertraging spelen. Die voorstelling, over een groepje idealisten in een ondergrondse bunker, kan nu niet worden gespeeld. Sterker nog: het hele theater lijkt wel in lockdown! Het Collectief zit daar dus nu nog steeds: zonder publiek en zonder première.... Daarom verschijnt er nu een unieke serie op YouTube. Elke avond verschijnt er een nieuwe aflevering van Berichten uit de Bunker, gemaakt in de kelder van Theater Bellevue.

Het is een creepy serie geworden die het concept van de voorstelling: idealisten opgesloten in een bunker, vertaalt naar de actualiteit. Theater, mime en kunst komen samen in Paradijsvertraging. Het Paradijs wil die voorstelling nog steeds graag spelen; het zou de eerste voorstelling zijn waar ze mee op tour zouden gaan. Maar nu het niet kan geven de makers een creatieve en unieke draai aan het project.

Hieronder zie je de eerste trailer van Berichten uit de bunker. De eerste aflevering staat al online. Iedere avond verschijnt een nieuw deel uit de serie. De beelden zijn donker en melancholisch, maar vreemd genoeg ook hoopgevend. 

Foto: Bart Grietens
Ben je op zoek naar een toneelstuk? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen