Beluister musical War of the Worlds op NPO Radio 5

De musical War of the Worlds wordt vrijdag 8 april integraal uitgezonden als hoorspel in het NPO Radio 5-programma Volgspot. De uitzending is van 20.00 uur tot 22.00 te beluisteren bij presentator Hijlco Span. 

In 1938 zorgde Orson Welles in De Verenigde Staten voor veel ophef met zijn hoorspel War of the Worlds. Het verhaal over een buitenlandse invasie van De Verenigde Staten werd zo realistisch gebracht op de radio, dat veel burgers dachten dat het echt waar was. De chaos was compleet.

Musical War of the Worlds

De afgelopen decennia is het verhaal in diverse vormen opgevoerd. Homemade Productions vormde het in 2020 om tot de musical War of the Worlds, maar deze werd vanwege de coronapandemie slechts enkele keren opgevoerd. De hoofdrollen waren weggelegd voor William Spaaij, René van Kooten, Robin van den Heuvel, Abel Leemans en Gerrie van der Klei.

De acteurs voeren het sciencefictionverhaal morgen (8 april) nog een keer op, live op de radio. Stem je installatie om 20:00 uur af op NPO Radio 5 en geniet van een fascinerend hoorspel.

 

 

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Gerelateerde onderwerpen