Beleef theater vanuit huis met deze online theatertips!

Mis jij het theater net zo erg als wij? Dan hebben we een paar tips voor je om de pijn iets te verzachten. Er zijn namelijk een aantal leuke voorstellingen en shows online te bekijken! Zo is er weer een optreden van The Streamers en kun je een documentaire van Toneelgroep Maastricht bekijken.

The Streamers vanuit de Efteling

De gelegenheidsband The Streamers is terug! Nederlandse topartiesten zoals Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Typhoon, Snelle, Suzan & Freek en Nick & Simon bouwen samen een knalfeest die je gratis online kunt zien! Dit keer zetten ze de Efteling op z'n kop op zondag 26 december. Daarbij willen ze geld ophalen voor het goede doel. Kijk hier hoe het werkt.

 

Films van Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht maakt het mogelijk om twee films gratis online te bekijken tot 14 januari. Het is de documentaire Jungfrau met Wilfried de Jong, Wim Opbrouck en Toine Heijmans en de korte film Happy Healing met onder meer Huub Stapel. Hier lees je hoe je de films kunt bekijken.

 

Scapino streamt

Vanaf 24 december verschijnen er nieuwe dansvoorstellingen bij het streamingsplatform van het Scapino Ballet Rotterdam. Deze streams kosten een paar euro om te bekijken. Geniet bijvoorbeeld van de spectaculaire show TING!: een voorstelling waar muziek, circus en dans samenkomen. Daarnaast zijn er ook korte dansfilms te zien.

 

Schuld of Onschuld

Deze kerst kun je meespelen met de derde editie van het theatrale online rechtszaakspel Schuld of Onschuld. Maak deel uit van de grootste volksjury van Nederland en bepaal mee of de verdachte in de zaak schuldig is of onschuldig. Voor het proces word je door middel van dossiers, foto's en video's word je op de hoogte gebracht van de zaak waarna op 27 december de rechtszaak start. In deze editie spelen onder meer André van Duin, Gijs Scholten van Aschat en Kees Hulst mee. Lijkt het je leuk om mee te spelen? Bekijk hier hoe het werkt.

 

ITA on demand

In de stemming voor een paar serieuzere stukken? Internationaal Theater Amsterdam heeft drie klassieke theatervoorstellingen online gezet die in z'n geheel gratis online te bekijken zijn. Dit zijn Het temmen van de feeks (2005), Opening Night (2006) en La Voix Humaine (2009).

 

Speciaal voor kinderen

Voor de jonge theaterfans is er ook het een en ander te bekijken. Zo verzorgt Dirk Scheele op 23 december om 10:30 uur een kerstfeest live op YouTube! Bomvol gezellige winter- en kerstliedjes.

Daarnaast heeft Maas Theater en Dans een paar registraties van theatervoorstellingen online gezet. Zoals Eitje (3+), Alleen op de wereld (8+) en Gezocht: Konijn (3+). Om deze registraties te bekijken vraagt het theatergezelschap een kleine vergoeding van 2,99 euro. Je vind de streams hier.

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over