Bekijk succesvoorstelling Salam nu tijdelijk online

De succesvoorstelling Salam van het Noord Nederlands Toneel (NNT) is tot en met 2 april gratis online te bewonderen. Het theatergezelschap brengt tijdens de coronacrisis toneel naar jouw huiskamer.

In een tijd van wereldwijde spanningen en religieuze conflicten tussen de Islam, het Jodendom en het Christendom neemt voorstelling Salam je mee terug naar het begin: het verhaal van Abraham en zijn zonen. Over een vader die het moeilijk vindt om ze liefde te tonen en twee broers die steeds verder van elkaar af komen te staan. Dit gebeurt aan de hand van drie dialogen: tussen Izaäk en Ismaël, Sara en Hagar en Abraham en God, allen verteld door de Marokkaans-Vlaamse schrijver Fikry El Azzouzi. 

Salam is geen historisch drama, maar een hedendaagse en komische voorstelling. Regisseur Guy Weizman vertaalt wereldwijde conflicten naar menselijke thema's als liefde, jaloezie en pijn.

Salam: prijswinnend toneelstuk

Salam is een succesvolle samenwerking tussen het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönbergs K[h]AOS. Regisseur Guy Weizman mocht voor de voorstelling op het Nederlands Theaterfestival 2018 de Regieprijs in ontvangst nemen.

Via de website van het NNT is de voorstelling de komende week te aanschouwen.  

Gerelateerde onderwerpen