André het Astronautje in première

Tijdens zijn ruimtereis vier jaar geleden vertelde André Kuipers elke zondag via een videoverbinding een verhaaltje aan zijn jonge kinderen. Het verhaal werd een boek. En dat boek is nu een voorstelling. Zondag ging André het Astronautje in première.

Voor de voorstelling werkte de ruimtevaarder samen met cabaretier Claudia de Breij. Zij schreef de liedjes. "Ik heb liedjes gemaakt die in elk geval moesten kloppen. Dat een raket 26 miljoen pk nodig heeft om los te komen van de zwaartekracht en niet 10 ofzo, voor de nerds in de zaal natuurlijk.", vertelt ze.

Jong geleerd...

Kuipers onderstreept het belang van deze voorstelling: "Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat als je jeugd al rond hun zevende op een leuke manier met techniek in aanraking brengt, je ze gewonnen hebt voor later."

Ruimtevaartcollege

Het is overigens niet het eerste theateravontuur van Kuipers. Hij staat momenteel ook zelf op podia door heel Nederland met zijn succesvolle Ruimtevaartcollege. Voor André het Astronautje betreedt hij overigens niet de bühne: "Ik kan niet dansen en zingen, dus dat wil ik niemand aan doen."

André het Astronautje speelt de komende weken tot en met mei. Klik hier voor de speellijst en bestel snel een kaartje.

Lees meer over