Anastasia: nieuwe grote musical in AFAS Circustheater!

Anastasia wordt de volgende grote theatermusical in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Afgelopen weekend kondigde algemeen directeur Albert Verlinde aan dat Stage Entertainment de Broadway musical naar Nederland gaat brengen. 'We zijn trots dat we nu aan de Nederlandse versie van Anastasia gaan werken. Ik heb de voorstelling een aantal keer in New York gezien. Het magische verhaal en de iconische muziek, zoals het wereldberoemde 'Journey To The Past', laten je niet meer los.'

Update: Anastasia - de Broadway Musical staat inmiddels in onze theateragenda.

De musical Anastasia is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm van Don Bluth en vertelt het sprookjesachtige verhaal van Anya. Haar leven is een mysterie, want zij is misschien Anastasia Romanov, de laatste overlevende dochter van de laatste Russische Tsaar. Het is een geromantiseerde versie van een waargebeurd verhaal. Hieronder zie je een trailer van de Broadway-musical.

In de oorspronkelijke tekenfilm zat ook al het wereldberoemde nummer 'Journey to the Past'. De animatiefilm was oorspronkelijk geen Disney-animatiefilm, al wordt dit wel vaak door mensen gedacht. Don Bluth, een ex-werknemer van Disney, maakt de film voor 20th Century Fox. Ironisch genoeg is Disney dankzij de fusie met Fox wel eigenaar van de film.

Anastasia in Nederland

De audities voor de Nederlandse uitvoering van Anastasia gaan van start in oktober. Eind december moet het castingproces rond zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer de musical te zien zal zijn. Aangezien de volledige cast eerst moet repeteren, verwachten wij dat dit niet eerder zal zijn dan februari 2019.

Anastasia opvolger van The Lion King?

Dit heeft er ook mee te maken dat de productie van Disney-achtige proporties is en gemakkelijk kan gaan dienen als opvolger van The Lion King. Deze succes-musical staat momenteel exclusief in AFAS Circustheater staat en is nog zeker tot januari 2019 te zien. Wat er daarna gaat gebeuren, is nog onbekend.

Ben je op zoek naar een musical-voorstelling? Kijk dan even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over