Alfred van den Heuvel als Johan Derksen in theatervoorstelling Harry Muskee

Acteur Alfred van den Heuvel speelt dit najaar Johan Derksen in het muziektheaterspektakel Muskee - So many roads. In september is het tien jaar geleden dat Harry Muskee overleed. Derksen was jarenlang manager van de zanger van Cuby + Blizzards.

Muskee - So Many Roads staat geheel in het teken van het leven van de Drentse bluesartiest Muskee, die wordt gespeeld door Erwin Nyhoff. Nummers als 'Window of My Eyes', 'Another Day, Another Road' en 'Brother Booze' vormen de rode draad in de locatievoorstelling. 

Alfred van den Heuvel als Johan Derksen

Met de benoeming van Van den Heuvel als Johan Derksen is nu ook de andere hoofdrolspeler bekend. Naast de liedjes hebben ook de quotes van Derksen een prominente rol in het stuk. Derksen: "Hij (Muskee, red.) was veeleisend. Maar hij was een grote baby. Je vergaf hem alles." 

Van den Heuvel is overigens niet van plan Derksen exact na te doen: "Derksen in de voorstelling is een soort commentator die het turbulente leven van Harry Muskee probeert te duiden, met humor en relativering. Nee, ik ga hem niet imiteren... want dat is niet de essentie van de rol."

Naast Nyhoff en Van Den Heuvel zien we ook Erwin Java, Alexandra Alphenaar, Jochem Smit en Caitlin Baank op de planken. Verder is er plaats voor vijftien lokale en regionale talenten. Muskee - So Many Roads gaat op 3 september 2021 in première bij de Ondernemersfabriek in Assen.

Gerelateerde onderwerpen