Interview Alex Klaasen: "Showponies is revue, maar dan iets moderner"

Alex Klaasen staat weer in de theaters met zijn nieuwe voorstelling Showponies. In een interview met Theater de Bussel in Oosterhout vertelt hij erover. "Mensen denken soms dat het over paarden gaat. Dat is natuurlijk helemaal niet zo."

Showponies zit vol humor en gaat over de prijs van roem en privacy. Het is een musical over hysterische fans, liedjes over niets en over alles, en bevat leuke typetjes. En het bevat dus geen paarden. Klaasen: "Een show pony is een lekker extravert iemand die houdt van glitter, van verkleden, van dansen."

De show bevat ook maatschappelijke thema's, zoals social media: "Dankzij sociale media zijn we meer dan ooit bezig met hoe we overkomen. Iedereen stelt zich op zijn knapst, zijn grappigst en zijn leukst voor. Of juist heel erg bewust op zijn allerlelijkst omdat ze dan zogenaamd hun aller-echtste zelf laten zien."

Klaasen gaat dan ook, in tegenstelling tot de revues van vroeger, voor meer dan puur en alleen entertainment en voegt er een tragikomisch sausje over. "Dat het publiek niet meer bijkomt van het lachen en ineens denkt: O shit, het is ook wel heel pijnlijk. Dat vind ik het fijnste terrein om te betreden."

Hij noemt zijn show dan ook een 'revue 2.0': "Showponies is revue, maar dan iets moderner, iets jonger en iets sneller. Vandaar 2.0."

Lees hier het hele interview of ga meteen naar de theateragenda van Showponies.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over