Albert Verlinde stopt bij Stage Entertainment

Na ruim vijf jaar neemt Albert Verlinde afscheid van zijn functie als managing director bij Stage Entertainment. Hij heeft besloten om per 1 december weg te gaan, omdat hij een nieuwe weg in wil slaan in zijn carrière. Dit laat de producent weten in een persbericht.

Verlinde is al ruim 20 jaar werkzaam in de theaterwereld en sinds 2015 was hij managing director bij Stage Entertainment. Maar nu wil hij meer ruimte voor zichzelf creëren om te bedenken hoe hij nieuwe uitdagingen kan aangaan in zijn werkzame leven.

Het voelt voor Verlinde als een logische stap om op dit moment te vertrekken, aangezien de programmering tot eind 2022 rond is. Zo kan hij het stokje op een goed moment overdragen aan diegene die hem zal vervangen. Stage Entertainment is inmiddels begonnen met het zoeken naar een opvolger van Verlinde.

Internationale musicals

De musical-goeroe laat weten dat hij altijd met ziel en zaligheid gewerkt heeft als theaterproducent en dat hij met plezier terugkijkt op de geweldige en mooie jaren. "Ik ben het bedrijf dankbaar dat ik bij Stage Entertainment prachtige succesvolle en internationale musicals zoals Disney's The Lion King, MAMMA Mia! en recentelijk TINA – De Tina Turner Musical aan het Nederlandse publiek heb kunnen presenteren", laat Verlinde weten. Hij zegt dat hij zich nog wel zal blijven inzetten voor het Nationaal Theater Fonds en het Nationaal Theater Weekend.

Coronatijd

De coronacrisis raakte Verlinde natuurlijk ook erg. Al zijn producties kwamen stil te liggen. In een interview met AD liet hij in juni weten dat hij de lege theaters liever mijdt. Ook overwoog hij om zijn musicals ter beschikking te stellen aan streamingsdiensten. Verlinde zat eind mei bij het televisieprogramma Op1 om te praten over de gevolgen van de crisis in de theaterwereld:

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over