Albert Verlinde over de persco: “We bekijken of we shows eerder kunnen terugbrengen”

Gisteren maakte Mark Rutte tijdens de persconferentie bekend dat de coronamaatregelen per 1 juli nog verder versoepeld kunnen worden dan eerder gedacht. De entertainmentwereld reageerde met opluchting op dit nieuws. Ook Albert Verlinde, Managing Director en Producent van Stage Entertainment Nederland, laat weten dat hij kijkt of producties weer eerder op het toneel kunnen verschijnen.

De premier liet tijdens de laatste coronapersconferentie weten dat er vanaf 1 juli geen limiet op het aantal bezoekers meer is dat bij elkaar mag komen in theaters, bioscopen en horeca. Eerst zou de huidige limiet van 30 personen worden opgehoogd naar 100. Theaters mogen dus vanaf juli weer volledig open, zolang iedereen maar 1,5 meter afstand houdt. Volgens Verlinde biedt dit meer ruimte: "Met kennis van nu gaan wij in kaart brengen of het mogelijk is onze shows eerder te openen. Hiervoor is een aantal dagen nodig. Daarna maken wij onze plannen bekend."

Verlinde vraagt om meer duidelijkheid

Een van de belangrijke punten waar Verlinde nog vragen over heeft is of de 1,5 meter ook gehandhaafd moet worden binnen groepen en gezinnen onderling. Zo zegt hij tegen Goedemorgen Nederland: "Het scheelt natuurlijk ongelofelijk veel of je in de hele zaal een stoel tussen afzonderlijke groepen stoelen moet zetten, of dat we ook nog een keer met die 1,5 meter afstand binnen groepen werken". Een ander belangrijk punt is de afstand tussen acteurs. Over hoe deze op het podium altijd afstand van elkaar gaan houden, moet nog verder gesproken worden.

In de zaal is het al goed geregeld

Veel theaters zijn al klaar om meer bezoekers te ontvangen. "We weten precies hoe mensen binnen komen en hoe ze naar hun stoelen toe lopen. Die garantie kunnen wij beter dan een vliegveld geven, dat het allemaal op een nette manier gebeurd." Verlinde is dan ook positief over de versoepelde maatregelen en gaat serieus kijken naar de mogelijkheid om weer eerder grotere producties terug te brengen.

 

Lees meer over