Aftellen naar The Passion Amsterdam Bijlmer

Vanavond, op witte donderdag, begint om 20:30 The Passion in de Amsterdam Bijlmer. Ook wij tellen af naar dit grote evenement dat op televisie live te zien is en geven je nog de paar laatste nieuwtjes.

'Donderdag is D-day' voor Tommie Christiaan

In een interview met het AD vertelt Tommie Christiaan, die Jezus zal spelen in de moderne hertelling van het paasverhaal, dat momenteel alles draait om de rol die hij vanavond speelt. 'Over het leven ná The Passion heb ik nog niet nagedacht.' Vanavond is het 'D-day' grapt hij. Er is namelijk géén stand-in.

'Tijdens de opnamen gaan er regelmatig dingen fout'

Dit vertelt EO-radiomaker Renze Klamer in een interview met Nu.nl. Hij maakte een reportage over de productie van The Passion. 'We waren in de Bijlmer een van de liederen aan het opnemen en dan merk je: het is ontzettend ingewikkeld,' vertelt hij. Niet alleen is de opname technisch moeilijk om te doen, ook gebeuren er onverwachte dingen. 'Dan denk je: nu gaat het goed en dan begint er op drie hoog een avondkoor te oefenen. Da's ook wel weer mooi, want dat is de Bijlmer.'

Je kunt meelopen in de digitale processie

Kun je niet naar de Bijlmer komen maar lijkt het je wel fijn om je medeleven te laten blijken voor de mensen die meelopen in de processie? Dat kan je laten weten door mee lopen in de digitale processie. Hier mag je je verhaal delen.

Regisseur David Giffhorst noemt The Passion één grote speeltuin

Dat zegt hij in een interview met AD. Dat getuigt van een dappere houding want The Passion mag je qua techniek en visueel spektakel gerust zien als een wonder op de Nederlandse buis. Een camera hangt bijvoorbeeld op 300 meter hoogte boven de mensenmassa aan een kabelbaan, en vliegt dóór een stilstaand pand zonder ruiten waar nog iemand staat te zingen. 'Het is een van die mission impossibles die straks kan mislukken.'

Lees meer over