5 x onze Artiest van de week Stanley Burleson

Stanley Burleson heeft al talloze rollen vertolkt, honderden liedjes gezongen en vele voetjes van de vloer gechoreografeerd. Daarom zetten we dit multi-talent deze week in de schijnwerpers. Geniet van 5 keer Stanley Burleson.

De 3 Musketiers

Het is alweer een heel aantal jaren geleden dat Burleson te zien was in De 3 Musketiers. In 2003 speelde de acteur op zeer overtuigende wijze de rol van Kardinaal Richelieu.

3 Musketiers - Niet van steen

 

Beauty and the Beast

In 2015 speelde de beroemde Disneymusical Beauty and the Beast in Nederland, maar dit was niet de eerste keer! Tien jaar eerder stond de productie ook al in het theater, met onder andere Stanley Burleson en René van Kooten. Voor de nieuwe show kijken zij samen terug op hun ervaring.

René van Kooten en Stanley Burleson over Beauty and the Beast | Memory

 

The Passion

Burleson staat meestal op het musicalpodium, maar hij doet ook andere projecten. Zo speelde de zanger in 2014 de rol van Petrus in The Passion. Het paasevenement vond dat jaar plaats in Groningen.

Oceaan - Stanley Burleson (The Passion 2014 - Groningen)

 

Musical Awards

Elk jaar worden de Musical Awards uitgereikt en daarbij hoort het Musical Awards Gala. Talloze musicalperformers treden daar op met liedjes uit hun musicals. In 2018 zong Burleson Mr. Bojangles uit de musical From Sammy with Love. Zelf heeft de acteur ook al een aantal beeldjes in de kast staan.

From Sammy with Love - Mr. Bojangles | Musical Awards Gala 2018

 

Veel teksten en liedjes

In meer dan twintig jaar op het podium heeft Stanley Burleson een hele hoop teksten en liedjes uit zijn hoofd moeten leren. Daarom vroeg Stage Entertainment zich af wat hij allemaal nog wist. En dat doet hij helemaal niet slecht!

Stanley gaat de uitdaging aan | Herken Je Tekst

 

Vanaf deze maand speelt Stanley Burleson de Geest in Disney’s Aladdin. Wil jij hem ook zien? Koop dan snel je kaartje!

Beeld: © Roy Beusker Fotografie

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over