Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Zwijnenstal (8+)
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Zwijnenstal (8+)

Theater Sonnevanck, Nederlandse Reisopera

Op de Beestenhoeve hebben alle dieren het heel goed. Ze hebben de boer verjaagd en zorgen nu voor zichzelf. En dat alles dankzij De Admiraal, het grote varken dat mensen te slim af is.

Op een dag staat de big Hagel voor de deur. Hij wil een televisieprogramma over de Beestehoeve maken. Hij hoort zeventien keer van de Admiraal hoe succesvol hij is, maar daarna hoort hij van sommige dieren wat minder leuke verhalen. Zo vertelt een kip dat de De Admiraal haar eieren heeft verkocht en zingt een paard hartverscheurend of zijn verdwenen liefde.

Op een dag gaat De Admiraal in het mensenhuis slapen en gaat steeds meer op de mensen lijken waartegen hij zich eens zo verzette. Hagel stelt de dieren een moeilijke vraag: Als ze nog steeds zo gelukkig zeggen te zijn, waarom klinken ze dan steeds droeviger? En waardoor is de boerderij weer gaan lijken op de boerderij waartegen ze zich ooit zo hebben verzet?

Zwijnenstal gaat over recht en onrecht, over leiders en volgers, en iedereen die de moed heeft ‘nee’ te zeggen als niemand anders dat doet.

Kijk voor nog veel meer familievoorstellingen in onze theateragenda.

Speeldata

dinsdag 08.10.2019 Bestel

Wilminktheater / 19.00 uur / Enschede / € 7,50

woensdag 09.10.2019 Bestel

Wilminktheater / 19.00 uur / Enschede / € 7,50

vrijdag 18.10.2019 Bestel

Stadsschouwburg Utrecht / 19.30 uur / Utrecht / € 13,00

zaterdag 19.10.2019 Bestel

Theater Heerlen / 19.30 uur / Heerlen / € 17,50