Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Zoetelieve improvisatietoneel
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Zoetelieve improvisatietoneel

Zoetelieve Improvisatievereniging

Op 18 april 2015 strijden de leden van Zoetelieve wederom om de Gouden Oetel. Wedstrijdspelers uit de theatersport en acteurs met het uithoudingsvermogen voor langere geïmproviseerde scènes zijn klaar voor deze jaarlijkse zoektocht naar te beste improvisatiespeler van ’s-Hertogenbosch.

Met de Maestro biedt Zoetelieve een avondvullend programma waarbij twaalf genomineerden worden uitgedaagd met een brede variatie aan spel opdrachten. Met slechts luttele seconden voorbereiding moeten zij een interessante scene laten zien waarbij accepteren en aanvullen de belangrijkste ingrediënten zijn. Blokkeren, discriminatie en grof taalgebruik worden genadeloos afgestraft met een gele of rode kaart en een passend taakstraf voor de overtreder. Zoals altijd bepaald het publiek met welke suggesties de spelers aan de slag gaan. Als de spelers dat op uitmuntende wijze doen staat het u vrij om ze te belonen met een roos.
Op het publiek en de jury rust de zware verantwoordelijkheid om na iedere scene de punten onder de spelers te verdelen.
De scheidslijn tussen de spotlights op de vloer en de anonimiteit van diepste catacomben van de Verkade Fabriek is uiterst dun. Al na 1 uur valt het doek voor de eerste 6 genomineerd. Na de pauze gaan we van 6 naar 4 naar 2 spelers. In een eindstrijd waarbij op leven en dood geïmproviseerd wordt houdt alleen de MEASTRO zich staande en verwijst de laatste concurrent naar de zijlijn.