Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Zo'n Toon
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Zo'n Toon

Maurice Hermans

De grote meester van de onemanshow, cabaret en fantastisch dichter en liedjesschrijver. Toon Hermans is één van de grootste artiesten die Nederland gekend heeft. Inspiratiebron voor vele artiesten van nu.

Samen met twee geweldige zangeressen en een live-band neemt Maurice Hermans u in Zo’n Toon mee achter de coulissen van het bonte leven en grote carrière van zijn vader Toon Hermans. In een kleurrijke avond laat hij u veel facetten van Toon zien. Van de bekende liedjes tot niet eerder uitgebrachte juweeltjes uit het repertoire van Toon. In Zo’n Toon vertelt Maurice Hermans smakelijke anekdotes en ontroerende verhalen uit het privéleven van zijn vader.

Als manager én zoon van Toon Hermans maakte Maurice de groei van zijn vader van dichtbij mee. Uit alle mooie verhalen ontstaat het beeld van een echte liedjesman die als geen ander lief en leed in zijn teksten kon verwoorden.

Toon Hermans kreeg grote bekendheid door zijn onemanshow. Hij was een van de eerste in Nederland die op die manier een hele avond in het theater vulde. Met Wim Kan en Wim Sonneveld werd hij beschouwd als één van de drie grootmeesters van de onemanshow. Toon Hermans beschouwde zichzelf als een clown, en misschien was dat ook zo. Maar dan wel een hele poëtische clown, met zijn kolderieke typetjes, woordspelletjes en kleine kwinkslagen. Veel van zijn kleine gedichten (door hemzelf versjes genoemd) en liedjes zijn in het collectief geheugen van Nederland gegrift, zoals Een Vriend en Sterven doe je niet ineens.

In Zo’n Toon krijgt de toeschouwer een uniek inkijkje in het leven van Toon Hermans. Het ware verhaal achter de coulissen. In Zo’n Toon ontdek je meer dan alleen de liedjesman. Het beeld wordt geschetst van een poëtisch man die zijn verdriet van zich af schreef met prachtige teksten waarna soms ook de clown in hem weer naar boven kwam. Bereid u voor op een avond die misschien wel de mooiste avond van het jaar kan worden.

Bekijk hieronder de trailer