Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Vrouwen van later
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Vrouwen van later

Ingeborg Elzevier, Gerrie van der Klei, Trudy Labi

Vrouwen van later is een heerlijke komedie van Thomas Verbogt. De komedie wordt opgevoerd door Ingeborg Elzevier, Trudy Labij, Gerrie van der Klei en Lusanne Arts; grandes dames van het Nederlandse toneel die samen zorgen voor een geweldige avond in het theater.

De man van Mimie van der Kwast was een BN’er, en haar hele leven heeft ze alles opgeofferd voor hem. Nu is hij er niet meer, en praat Mimie bijna alleen nog maar met haar parkiet. Het is stil in haar leven. Haar enige beetje aanspraak, naast de parkiet, is haar zus. Maar dan gaat de bel en staat er een wildvreemde vrouw voor de deur. Deze vrouw vertelt een heel bijzonder verhaal over de overleden echtgenoot. Het verhaal slaat in als een bom in het stille leven van Mimie...

Vrouwen van later is een mooi verhaal over ouder worden, vitaliteit en wat er op latere leeftijd nog over is van het leven. De voorstelling is er eentje in de lijn van eerdere succesvolle voorstellingen zoals Oude Meesters, La Paloma en Moesson.

Thomas Verbogt, de schrijven van deze komedie, behoort onderhand tot de top van de Nederlandse literatuur. Hij wordt geprezen om zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen.

De voorstelling reist langs diverse theaters in Nederland. U kunt bijvoorbeeld in Rijswijk, Zutphen, Den Haag of Hoogeveen genieten van een heerlijk avondje uit!