Zang voorstellingen in Valkenswaard

A Tribute to Creedence Clearwater Revival
woensdag 08 apr 2020
Aanvang: 20:15 uur
Valkenswaard
woensdag, 08 apr
2020, 20:15 uur

A Tribute to Creedence Clearwater Revival

De Amerikaanse tributeband The Fortunate Sons brengt een ode aan Creedence Clearwater Revival, een van de populairste bands van de eind jaren zestig en begin jaren 70 en bekend van hits als 'Bad Moon Rising', 'Proud Mary' en 'Down On The Corner'. The Fortunate Sons zorgt voor een authentiek geluid dat bijna niet van het echte CCR is te onderscheiden.

Zang €33.50
Henk Poort en de helden
woensdag 22 apr 2020
Aanvang: 20:15 uur
Valkenswaard
woensdag, 22 apr
2020, 20:15 uur

Henk Poort en de helden

Henk Poort zingt muziek van zijn muzikale helden en inspiratiebronnen.

Zang €23
Yes Jazz
zondag 26 apr 2020
Aanvang: 15:30 uur
Valkenswaard
zondag, 26 apr
2020, 15:30 uur

Yes Jazz

Geniet van de beste jazzoptredens bij Theater de Hofnar met Yes Jazz. Programma 08 okt: David Emerald Trio 12 nov: Falktown All Young Stars Jazz Event 14 jan: Take Eight 04 mrt: How About Rita 22 apr: Tiago Lageira Trio ft.

Zang €10
Yes Jazz
zondag 24 mei 2020
Aanvang: 14:30 uur
Valkenswaard
zondag, 24 mei
2020, 14:30 uur

Yes Jazz

Geniet van de beste jazzoptredens bij Theater de Hofnar met Yes Jazz. Programma 08 okt: David Emerald Trio 12 nov: Falktown All Young Stars Jazz Event 14 jan: Take Eight 04 mrt: How About Rita 22 apr: Tiago Lageira Trio ft.

Zang €10

Laatste nieuws

#824

Amy van OG3NE behoort tot risicogroep, maar kan tóch samen met zussen zijn!

Lisa, Amy en Shelley van OG3NE hebben een manier gevonden om toch samen te zijn!

#814

Theater aan Huis: Jeugdtheater Kwatta (GRATIS!)

Kijk gratis naar de voorstellingen van Jeugdtheatergezelschap Kwatta.

#812

Theater De Weijer moet stoppen door coronacrisis

De coronamaatregelen hebben een enorme impact op het theater.

#810

The Passion 2020 in aangepaste versie tóch op televisie

The Passion 2020 wordt opgebouwd uit scènes en liedjes van voorgaande jaren.

Hierboven zie je een selectie van alle concerten die zangers en zangeressen momenteel in Nederland spelen. Gebruik de filters om te kijken of er een voorstelling bij jou in de buurt plaatsvindt. Ook kun je op datum filteren, mocht je vooruit willen plannen.

 

Wat valt allemaal onder zang?

Onder de categorie zang verzamelen we op Theater.nl alle soorten muziek waarbij de zang centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan het levenslied, chansons, koren en singer-songwriters. Natuurlijk valt dit allemaal ook onder de noemer muziek en klassiek. Soms kom je hier zelfs musicals tegen! Bij zang verzamelen we alle soorten concerten bij elkaar.

Dus ben je bijvoorbeeld op zoek naar de theatertour van Nederlandse popmuzikanten? Of wil je naar een tribute-concert ter ere van Leonard Cohen of Bob Dylan? Of wil je genieten van de popmuziek van Tina Turner in de Tina Turner Musical? Dat vind je allemaal hier!

 

Zang in Nederland

Dat is alsnog een bonte verzameling voorstellingen, want zang is een van de oudste kunstvormen in Nederland. Voor internet, televisie en radio zong bijna iedereen. De oudste Nederlandse tekst die ooit is opgeschreven is het begin van een liefdeslied. 'Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu...' schreef een Vlaamse monnik omstreeks 1100. En wist je dat het Wilhelmus een van de oudste volksliederen ter wereld is?

Tegenwoordig hoor je lang niet alles meer in het Nederlands. Na de Tweede Wereldoorlog werd namelijk Engelstalige muziek populair. In de jaren zestig werden veel Amerikaanse en Engelse popsongs nog vertaald naar het Nederlands. Maar veel Nederlands singer-songwriters van nu schrijven hun teksten in het Engels. Golden Earring is een van de grootste Nederlandse rockbands op aarde, maar speelt vrijwel nooit Nederlandstalig.

Dit wil echter niet zeggen dat het Nederlandse lied in gevaar is. Het aanbod is alleen veel diverser dan vroeger. Vroeger zong iedereen, maar was er weinig afwisseling. Tegenwoordig is er Nederlandstalige popmuziek, het Nederlandse chanson, Nederlandse hiphop en Nederlandse singer-songwriter, náást alle Engelstalige muziek die gemaakt wordt.

 

Bekende zangers en zangeressen in Nederland

Uiteraard hebben we in Nederland veel bekende zangers en zangeressen, zoals Frank Boeijen, Jeangu Macrooy, Thomas Acda, Davina Mcihelle, Karin Bloemen, en Willeke Alberti.


Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Maastricht, Heerlen of Sittard.Bergen op Zoom, Breda, Cuijk, Eindhoven, Etten-Leur, Oss, Oosterhout, Helmond, Roosendaal, Tilburg, Uden, Veghel, Veldhoven, Vught, Waalwijk of Den Bosch.

Theaters:

Theater de Hofnar