Muziekvoorstellingen in Rotterdam

Een overzicht van alle concerten en muziekgerelateerde optredens in de Nederlandse theaters. Beeld: Tania Kross - Fotograaf Esther van Vliet

Dan maar Alleen
zaterdag 09 dec 2023
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
zaterdag, 09 dec
2023, 20:00 uur

Dan maar Alleen

Cheyenne Toney

Ontdek de intieme wereld van Cheyenne Toney en haar diepe band met muziek.

Muziek - €13.50
Het nut van Edo Dompelmans
zaterdag 09 dec 2023
Aanvang: 20:30 uur
Rotterdam
zaterdag, 09 dec
2023, 20:30 uur

Het nut van Edo Dompelmans

Jasper Stoop, De Nieuwkomers, Simme Wouters, Orkater

In hoeverre is elk mens vervangbaar? En willen we het antwoord hierop wel weten?

Muziek - €17.50
Gerbrich Meijer - Beeld Marco Borggreve
zondag 10 dec 2023
Aanvang: 15:00 uur
Rotterdam
zondag, 10 dec
2023, 15:00 uur

Dutch Classical Talent 2023-2024: Gerbrich Meijer

Gerbrich Meijer

Klarinettiste Gerbrich Meijer neemt haar publiek mee in de levensverhalen van bekende componisten.

Muziek - €10
A Tribute to the Bee Gees - Night Fever
zondag 10 dec 2023
Aanvang: 19:00 uur
Rotterdam
zondag, 10 dec
2023, 19:00 uur

A Tribute to the Bee Gees - Night Fever

Night Fever - Best of the Bee Gees

De Duitse band Night Fever komt naar Nederland en brengt A Tribute to the Bee Gees! 

Muziek - €30
The Ruggeds en Ghetto Funk Collective - Groove - Beeld Maurice van der Meijs
dinsdag 12 dec 2023
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
dinsdag, 12 dec
2023, 20:00 uur

Groove

Ghetto Funk Collective, The Ruggeds

Een swingende show vol livemuziek en spectaculaire dansmoves.

Muziek - €25
De Eindtijd Revue
woensdag 13 dec 2023
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
woensdag, 13 dec
2023, 20:00 uur

De Eindtijd Revue

Urland

Een apocalyptische theaterfeest.

Muziek - €23
Connaught Brass - Beeld Benjamin Ealovega
woensdag 13 dec 2023
Aanvang: 20:15 uur
Rotterdam
woensdag, 13 dec
2023, 20:15 uur

Connaught Brass

Connaught Brass

Je hoeft alleen maar een blik op de foto te werpen en je ziet: koper is hip!

Muziek - €20
Uit het hoofd -  Theatertour Guus Meeuwis 2023
vrijdag 15 dec 2023
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
vrijdag, 15 dec
2023, 20:00 uur

Uit het hoofd - Theatertour Guus Meeuwis 2023

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis speelt de muziek van zijn nieuwe dubbelalbum.

Muziek - €45
REDO Denden REMLA - Foto Guillermo Mariano
vrijdag 15 dec 2023
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
vrijdag, 15 dec
2023, 20:00 uur

Remla

Denden Karademiz, Amsterdams Andalusisch Orkest

Dansers Denden Karadeniz en Redouan Ait Chitt zijn op zoek naar verbinding in de hedendaagse maatschappij.

Muziek - €19.50
Händels Messiah - The Bach Choir & Orchestra
zaterdag 16 dec 2023
Aanvang: 15:45 uur
Rotterdam
zaterdag, 16 dec
2023, 15:45 uur

Händels Messiah - The Bach Choir & Orchestra

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands

The Bach Choir & Orchestra speelt Händels Messiah zoals die oorspronkelijk is bedoeld.

Muziek - €45,00

Laatste nieuws

Theater.nl bezocht: Hoe is het water?

Theater.nl bezocht: Hoe is het water?

Een vrolijke show met steengoede muziek van Bovenste Knoopje Open.

Adele project éénmalig in Amsterdam

Adele project éénmalig in Amsterdam

Bestel via Theater.nl tickets voor The Las Vegas Show met € 15,- voordeel.

Anuar strikt Dolf Jansen voor Ramadan Conference 2024

Anuar strikt Dolf Jansen voor Ramadan Conference 2024

Ook de Belgische Erhan Demirci doet mee aan de Ramadan Conference 2024,

14 de musical is opnieuw verlengd

14 de musical is opnieuw verlengd

Het spektakel over Johan Cruijff is nu tot en met 6 juli te zien.

Hierboven zie je een selectie van alle concerten die muzikanten momenteel in de Nederlandse muziektheaters spelen. Gebruik de filters om te kijken of er een voorstelling bij jou in de buurt plaatsvindt. Ook kun je op datum filteren, mocht je vooruit willen plannen.

 

Wat valt allemaal onder muziektheater en muziek?

Op Theater.nl vind je op verschillende plekken muziek-voorstellingen die worden uitgevoerd in muziektheaters in Nederland . Bij Zang staan concerten met zang centraal, bij Klassiek vind je repertoire van componisten en bij Musicals worden epische verhalen vertoond met muziek. Hier echter, vind je alle voorstellingen waarbij de muziek zelf centraal staat, op welke manier dan ook.

 

Muziek in alle genres in het muziektheater

Dat betekent dus dat je muziek van alle genres hier tegen zult komen. In de Nederlandse muziektheaters vind je ontzettend veel concerten in allerlei soorten genres. Als we de boel heel simpel moeten uitleggen zijn er drie algemene categorieën: klassieke muziek, jazz en popmuziek. Maar eigenlijk zijn dat ook allemaal weer verzamelnamen voor een bonte verzameling muziekstromen. Die zouden we hier allemaal kunnen opnoemen, maar het is een stuk praktischer om te kijken wat er momenteel allemaal speelt. 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de concertreeks van Rowwen Hèze? Zoek je de theatertour van Jeangu Macrooy? Wil je genieten van The Matthäus Passion? Die kun je hier allemaal vinden.

 

Bekende muzikanten in Nederland

Uiteraard vind je op Theater.nl ook veel informatie over bekende muzikanten in Nederland, zoals Huub van der Lubbe, Liesbeth List en Trijntje Oosterhuis. Een compleet overzicht vind je op onze artiesten-pagina's.

Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Rijswijk, Dordrecht, Gorinchem, Noordwijk, Naaldwijk, Maassluis, Leiden, Katwijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Gouda, Scheveningen, Schiedam, Voorburg, Vlaardingen, Zoetermeer of Den Haag.

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is een van de grootste en belangrijkste havens van Europa.

De naam Rotterdam verwijst naar een dam, gelegen in de rivier de Rotte. Door de vele overstromingen van deze rivier was de streek tot in de twaalfde eeuw niet bewoonbaar. Langzaam ontstond er toch een nederzetting die zich richtte op de visserij. De stad vormde zich langzaam en kreeg in 1340 door graaf Willem IV van Holland haar stadrechten. De historische binnenstad is grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ook stierven er heel veel mensen in Rotterdam tijdens de hongerwinter tijdens deze oorlog. Na de oorlog werd in de stad een begin gemaakt met de wederopbouw. De stad werd uitgebreid met nabij gelegen dorpen en ook de Rotterdamse haven groeide. Vandaag de dag is er zeer veel nieuwe architectuur te zien in de stad.

Rotterdam ligt centraal gelegen. Ze wordt ook wel 'Maasstad' genoemd door de ligging aan deze rivier. Veel gebouwen in de stad verwijzen naar de rivier, zoals Maasgebouw, Maasbrug en Maastunnel. De stad heeft een groot voetbalstadion, de Kuip. De plek van voetbalclub Feyenoord. Daarnaast is er het Ahoy. Hier worden tal van sportevenementen gehouden, maar ook veel concerten.

In Rotterdam staat men open voor nieuwbouw. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers. De stad heeft dan ook een prachtige skyline. Nog steeds wordt er veel gebouwd zoals aan de Kop van Zuid, waar de hoge woontorens verrijzen, Boston en Seattle. Een bezoekje aan de Euromast is zeker de moeite waard als je in Rotterdam bent. Houd je van winkelen, dan kan je ook je hart ophalen in deze stad. Er valt genoeg te winkelen in Rotterdam met tal van winkelcentra en diverse markten. In 2014 is bij de Binnenrotte een overdekte markthal geopend. Deze is dagelijks geopend.

Rotterdam organiseert tal van grote evenementen. Zoals de beroemde Marathon van Rotterdam. Maar ook het ABN AMRO World Tennis Tournament met als een van de initiatiefnemers Richard Krajicek.

Uitgaan in Rotterdam is gezellig met de vele cafés gelegen rond het Stadhuisplein. Ook zijn er tal van restaurants. Net zoals diverse andere steden in Nederland kent Rotterdam haar eigen nachtburgemeester. Dat is de Rotterdamse dichter en schrijver Jules Deelder.

Er is eveneens een ruim aanbod van theater. Zodat je een dag uit kan combineren met een dansvoorstelling, opera, musical of cabaret.

Theaters:

Oude Luxor Theater
Het stijlvolle Oude Luxor verdient zijn naam: het oudste theater van Nederland werd geopend in 1917 en bestaat dus al ruim honderd jaar. In eerste instantie werden er alleen films vertoond, maar je kunt er al jaren ook de belangrijkste voorstellingen van Nederland zien.

Nieuwe Luxor Theater
Omdat er uitbreiding nodig was is het Nieuwe Luxor Theater gebouwd. In 2001 opende dit theater haar deuren.

Theater Zuidplein
Dit theater is te vinden nabij het winkelcentrum Zuidplein. Veel diversiteit staat er op het theaterprogramma. Het theater staat bekend om haar vernieuwende en experimentele optredens. Ook is er de Comedy Night met stand-up comedian’s.

Theater Rotterdam
De Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater zijn na jaren samengesmolten tot Theater Rotterdam. Nog altijd staan hier prachtige, eigenzinnige stukken op het programma die veel publiek trekken. De bekende acteur Jack Wouterse was jarenlang onderdeel van het ensemble. In het gebouw van Theater Rotterdam geeft het beroemde Scapino Ballet doorgaans haar premières.

Theater op de Wilhelminapier
Het grootste theater van Rotterdam. Op het programma staan veelal de grootste musicalproducties, maar ook veel bekende Nederlandse cabaretiers treden hier veelvuldig op. Als onderdeel van de moderne wolkenkrabbers op de Wilhelminapier, mag het met recht het icoon van moderne architectuur genoemd worden.

Hofplein Theater
In het Hofplein Theater dansen, zingen en spelen leerlingen (die nog gewoon op de middelbare school zitten) musicalvoorstellingen met een professionele acteur. Hofplein maakt al jaren zijn eigen stukken en naast de musicals biedt het theater ook soms toneelvoorstellingen aan.

De Doelen
Het congres- en concertgebouw van Rotterdam. Honderden concerten per jaar worden hier gehouden. Wat er op het programma staat is heel divers. Van klassiek tot jazz is hier terug te vinden.

Theater op het Water
De Ameland is een partyschip. Een avondvullende minicruise waar je geniet van een avond uit. Dat wil zeggen een diner gecombineerd met theater.

LantarenVenster
Een combinatie van een kleine bioscoop en een theater. Overwegend niet-commerciële films worden hier getoond. In het theater staat vooral jazz geprogrammeerd. Een geliefde plek voor bezoekers tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.