Muziek voorstellingen in Rotterdam

Henk Poort en de helden
zondag 13 sep 2020
Aanvang: 15:00 uur
Rotterdam
zondag, 13 sep
2020, 15:00 uur

Henk Poort en de helden

Henk Poort zingt muziek van zijn muzikale helden en inspiratiebronnen.

Muziek €
Judy Blank Yorick van Norden - Bob Dylan de songs de mythe
zondag 15 nov 2020
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
zondag, 15 nov
2020, 20:00 uur

Bob Dylan: De Songs - de mythe

Gefascineerd door zijn nummers en voorkomen duiken Judy Blank en Yorick van Norden in de wereld van Bob Dylan.

Muziek €
Fleetwood Mac - The Incredible Story
maandag 23 nov 2020
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
maandag, 23 nov
2020, 20:00 uur

Fleetwood Mac - The Incredible Story

The Cosmic Carnaval vertelt in Fleetwood Mac - The Incredible Story het intrigerende verhaal van Fleetwood Mac. De Amerikaanse band is naast het grote muzikale oeuvre bekend om de vele formatiewisselingen en intriges.

Muziek €
Pink Floyd's anniversary show
donderdag 10 dec 2020
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
donderdag, 10 dec
2020, 20:00 uur

Pink Floyd's anniversary show

Pink Project is een van de bekendste tributebands omtrent Pink Floyd en staan weer in het theater.

Muziek €18
Pink Floyd in concert Part 2
donderdag 10 dec 2020
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
donderdag, 10 dec
2020, 20:00 uur

Pink Floyd in concert Part 2

Pink Floyd maakte niet alleen goede muziek, ook stond de band bekend om haar legendarische concerten. The Pink Project brengt de hoogtepunten van deze concerten weer tot leven tijdens een Pink waardig concert door gepassioneerde muzikanten.

Muziek €
Frans Bauer Live in Concert 2020
zondag 13 dec 2020
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
zondag, 13 dec
2020, 20:00 uur

Frans Bauer Live in Concert 2020

Frans Bauer is terug in de theaters met Hollandse avond vol hits en grappige verhalen.

Muziek €0
The Tallest Man On Earth
zaterdag 16 jan 2021
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
zaterdag, 16 jan
2020, 20:00 uur

Amsterdam Sinfonietta met The Tallest Man On Earth

Amsterdam Sinfonietta heeft dit keer de Zweedse singer-songwriter Kristian Matsson uitgenodigd.

Muziek €28.50
Eefje de Visser
donderdag 21 jan 2021
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
donderdag, 21 jan
2020, 20:00 uur

Eefje de Visser - Bitterzoet

Eefje de Visser trekt met haar gloednieuwe plaat Bitterzoet het land door.

Muziek €24
Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy
woensdag 10 feb 2021
Aanvang: 20:30 uur
Rotterdam
woensdag, 10 feb
2020, 20:30 uur

Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy

Maarten Heijmans brengt een ode aan Ramses Shaffy en zingt zijn nummers op geheel eigen wijze.

Muziek €27
The Ultimate Tribute to Neil Diamond
vrijdag 26 feb 2021
Aanvang: 20:00 uur
Rotterdam
vrijdag, 26 feb
2020, 20:00 uur

The Ultimate Tribute to Neil Diamond

Neil Diamond treedt zelf helaas niet meer op maar gelukkig is daar Gary Ryan!

Muziek €

Laatste nieuws

#2413

Brigitte Heitzer en William Spaaij binnenkort in gloednieuwe musical Falsettos

Brigitte Heitzer en William Spaaij spelen dit najaar in de musical Falsettos.

#2406

Spinvis zijn nieuwe album verschijnt pas na de zomer

Gelukkig is er wel een nieuwe single: 'De dag dat Richard Krajicek Wimbledon won'.

#2392

Toneelstuk Festen in 2021 terug in het theater met Thijs Römer

Oom Han Römer speelt de vader, neef Thijs Römer de zoon in dit aangrijpende stuk.

#2359

André Rieu vreest voor toekomst van zijn orkest

André Rieu vreest voor de toekomst van zijn orkest nu zijn optredens geen doorgang vinden.

Hierboven zie je een selectie van alle concerten die muzikanten momenteel in Nederland spelen. Gebruik de filters om te kijken of er een voorstelling bij jou in de buurt plaatsvindt. Ook kun je op datum filteren, mocht je vooruit willen plannen.

 

Wat valt allemaal onder muziek?

Op Theater.nl vind je op verschillende plekken muziek-voorstellingen. Bij Zang staan concerten met zang centraal, bij Klassiek vind je repertoire van componisten en bij Musicals worden epische verhalen vertoond met muziek. Hier echter, vind je alle voorstellingen waarbij de muziek zelf centraal staat, op welke manier dan ook.

 

Muziek in alle genres

Dat betekent dus dat je muziek van alle genres hier tegen zult komen. In Nederland vind je ontzettend veel concerten in allerlei soorten genres. Als we de boel heel simpel moeten uitleggen zijn er drie algemene categorieën: klassieke muziek, jazz en popmuziek. Maar eigenlijk zijn dat ook allemaal weer verzamelnamen voor een bonte verzameling muziekstromen. Die zouden we hier allemaal kunnen opnoemen, maar het is een stuk praktischer om te kijken wat er momenteel allemaal speelt. 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de concertreeks van Rowwen Hèze? Zoek je de theatertour van Jeangu Macrooy? Wil je genieten van The Matthäus Passion? Die kun je hier allemaal vinden.

 

Bekende muzikanten in Nederland

Uiteraard vind je op Theater.nl ook veel informatie over bekende muzikanten in Nederland, zoals Huub van der Lubbe, Liesbeth List en Trijntje Oosterhuis. Een compleet overzicht vind je op onze artiesten-pagina's.


Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Rijswijk, Dordrecht, Gorinchem, Noordwijk, Naaldwijk, Maassluis, Leiden, Katwijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Hellevoetsluis, Gouda, Scheveningen, Schiedam, Voorburg, Vlaardingen, Zoetermeer of Den Haag.

Rotterdam is een havenstad in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is een van de grootste en belangrijkste havens van Europa.

De naam Rotterdam verwijst naar een dam, gelegen in de rivier de Rotte. Door de vele overstromingen van deze rivier was de streek tot in de twaalfde eeuw niet bewoonbaar. Langzaam ontstond er toch een nederzetting die zich richtte op de visserij. De stad vormde zich langzaam en kreeg in 1340 door graaf Willem IV van Holland haar stadrechten. De historische binnenstad is grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ook stierven er heel veel mensen in Rotterdam tijdens de hongerwinter tijdens deze oorlog. Na de oorlog werd in de stad een begin gemaakt met de wederopbouw. De stad werd uitgebreid met nabij gelegen dorpen en ook de Rotterdamse haven groeide. Vandaag de dag is er zeer veel nieuwe architectuur te zien in de stad.

Rotterdam ligt centraal gelegen. Ze wordt ook wel 'Maasstad' genoemd door de ligging aan deze rivier. Veel gebouwen in de stad verwijzen naar de rivier, zoals Maasgebouw, Maasbrug en Maastunnel. De stad heeft een groot voetbalstadion, de Kuip. De plek van voetbalclub Feyenoord. Daarnaast is er het Ahoy. Hier worden tal van sportevenementen gehouden, maar ook veel concerten.

In Rotterdam staat men open voor nieuwbouw. Het is een moderne stad met veel wolkenkrabbers. De stad heeft dan ook een prachtige skyline. Nog steeds wordt er veel gebouwd zoals aan de Kop van Zuid, waar de hoge woontorens verrijzen, Boston en Seattle. Een bezoekje aan de Euromast is zeker de moeite waard als je in Rotterdam bent. Houd je van winkelen, dan kan je ook je hart ophalen in deze stad. Er valt genoeg te winkelen in Rotterdam met tal van winkelcentra en diverse markten. In 2014 is bij de Binnenrotte een overdekte markthal geopend. Deze is dagelijks geopend.

Rotterdam organiseert tal van grote evenementen. Zoals de beroemde Marathon van Rotterdam. Maar ook het ABN AMRO World Tennis Tournament met als een van de initiatiefnemers Richard Krajicek.

Uitgaan in Rotterdam is gezellig met de vele cafés gelegen rond het Stadhuisplein. Ook zijn er tal van restaurants. Net zoals diverse andere steden in Nederland kent Rotterdam haar eigen nachtburgemeester. Dat is de Rotterdamse dichter en schrijver Jules Deelder.

Er is eveneens een ruim aanbod van theater. Zodat je een dag uit kan combineren met een dansvoorstelling, opera, musical of cabaret.

Theaters:

Oude Luxor Theater
Het stijlvolle Oude Luxor verdient zijn naam: het oudste theater van Nederland werd geopend in 1917 en bestaat dus al ruim honderd jaar. In eerste instantie werden er alleen films vertoond, maar je kunt er al jaren ook de belangrijkste voorstellingen van Nederland zien.

Nieuwe Luxor Theater
Omdat er uitbreiding nodig was is het Nieuwe Luxor Theater gebouwd. In 2001 opende dit theater haar deuren.

Theater Zuidplein
Dit theater is te vinden nabij het winkelcentrum Zuidplein. Veel diversiteit staat er op het theaterprogramma. Het theater staat bekend om haar vernieuwende en experimentele optredens. Ook is er de Comedy Night met stand-up comedian’s.

Theater Rotterdam
De Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater zijn na jaren samengesmolten tot Theater Rotterdam. Nog altijd staan hier prachtige, eigenzinnige stukken op het programma die veel publiek trekken. De bekende acteur Jack Wouterse was jarenlang onderdeel van het ensemble. In het gebouw van Theater Rotterdam geeft het beroemde Scapino Ballet doorgaans haar premières.

Theater op de Wilhelminapier
Het grootste theater van Rotterdam. Op het programma staan veelal de grootste musicalproducties, maar ook veel bekende Nederlandse cabaretiers treden hier veelvuldig op. Als onderdeel van de moderne wolkenkrabbers op de Wilhelminapier, mag het met recht het icoon van moderne architectuur genoemd worden.

Hofplein Theater
In het Hofplein Theater dansen, zingen en spelen leerlingen (die nog gewoon op de middelbare school zitten) musicalvoorstellingen met een professionele acteur. Hofplein maakt al jaren zijn eigen stukken en naast de musicals biedt het theater ook soms toneelvoorstellingen aan.

De Doelen
Het congres- en concertgebouw van Rotterdam. Honderden concerten per jaar worden hier gehouden. Wat er op het programma staat is heel divers. Van klassiek tot jazz is hier terug te vinden.

Theater op het Water
De Ameland is een partyschip. Een avondvullende minicruise waar je geniet van een avond uit. Dat wil zeggen een diner gecombineerd met theater.

LantarenVenster
Een combinatie van een kleine bioscoop en een theater. Overwegend niet-commerciële films worden hier getoond. In het theater staat vooral jazz geprogrammeerd. Een geliefde plek voor bezoekers tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.