Muziekvoorstellingen in Luttenberg

Een overzicht van alle concerten en muziekgerelateerde optredens in de Nederlandse theaters. Beeld: Tania Kross - Fotograaf Esther van Vliet

Meisjes met de Wijsjes & Ivy
zondag 07 jul 2024
Aanvang: 14:30 uur
Luttenberg
zondag, 07 jul
2024, 14:30 uur

Meisjes met de Wijsjes & Ivy

IVY, De Meisjes met de Wijsjes

De succesvolle vocalpopgroep gaat volgend seizoen verder onder een nieuwe naam.

Muziek - €17,50
Let's face the music (and dance)
zondag 14 jul 2024
Aanvang: 14:30 uur
Luttenberg
zondag, 14 jul
2024, 14:30 uur

Let's face the music (and dance)

Deventer Jazz Orkest

Het Deventer Jazz Orkest brengt een swingend concert!

Muziek - €7,50
Erik Neimeijer - Beeld Emile Willems
zaterdag 07 sep 2024
Aanvang: 20:00 uur
Luttenberg
zaterdag, 07 sep
2024, 20:00 uur

Highwaymen

Erik Neimeijer

Een ode aan The Higwaymen, de supergroep van Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings en Kris Kristofferson.

Muziek - €17,50

Laatste nieuws

Nieuwe show van Jan Jaap van der Wal

Nieuwe show van Jan Jaap van der Wal

Voor Mijn vlakke land komt de comedian terug uit België.

Ongekende stormloop op tickets Rob de Nijs musical

Ongekende stormloop op tickets Rob de Nijs musical

Binnen twee weken zijn er al ruim 35.000 tickets verkocht.

14 de musical stopt deze zomer definitief

14 de musical stopt deze zomer definitief

Grijp je kans: bezoek de Johan Cruijff musical nog voor 6 juli!

Ad Knippels en Soraya Gerrits in Eiffel de musical

Ad Knippels en Soraya Gerrits in Eiffel de musical

De voorstelling gaat in november in première.

Muziektheater en muziekconcerten op Theater.nl, hierboven zie je een selectie van alle concerten die muzikanten momenteel in de Nederlandse muziektheaters spelen. Gebruik de filters om te kijken of er een voorstelling bij jou in de buurt plaatsvindt. Ook kun je op datum filteren, mocht je vooruit willen plannen.

 

Wat is muziektheater?

Muziektheater is een vorm van podiumkunst die elementen van zowel muziek als theater combineert. Het is een brede en interdisciplinaire genre waarbij verschillende artistieke elementen worden geïntegreerd om een verhaal te vertellen of thematische inhoud te verkennen. Dit kan onder andere zang, acteren, instrumentale muziek, dans en multimedia-effecten omvatten.

 

Wat valt allemaal onder muziektheater en muziek?

Op Theater.nl vind je op verschillende plekken muziek-voorstellingen die worden uitgevoerd in muziektheaters in Nederland . Bij Zang staan concerten met zang centraal, bij Klassiek vind je repertoire van componisten en bij Musicals worden epische verhalen vertoond met muziek. Hier echter, vind je alle voorstellingen waarbij de muziek zelf centraal staat, op welke manier dan ook.

 

Muziek in alle genres in het muziektheater

Dat betekent dus dat je muziek van alle genres hier tegen zult komen. In de Nederlandse muziektheaters vind je ontzettend veel concerten in allerlei soorten genres. Als we de boel heel simpel moeten uitleggen zijn er drie algemene categorieën: klassieke muziek, jazz en popmuziek. Maar eigenlijk zijn dat ook allemaal weer verzamelnamen voor een bonte verzameling muziekstromen. Die zouden we hier allemaal kunnen opnoemen, maar het is een stuk praktischer om te kijken wat er momenteel allemaal speelt. 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de concertreeks van Rowwen Hèze? Zoek je de theatertour van Jeangu Macrooy? Wil je genieten van The Matthäus Passion? Die kun je hier allemaal vinden.

 

Bekende muzikanten in Nederland

Uiteraard vind je op Theater.nl ook veel informatie over bekende muzikanten in Nederland, zoals Huub van der Lubbe, Liesbeth List en Trijntje Oosterhuis. Een compleet overzicht vind je op onze artiesten-pagina's.


Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Zwolle, Raalte, Ommen en Deventer.

Luttenberg is een klein dorp in de provincie Overijssel. Het ligt in de gemeente Raalte. In het bos van Luttenberg is Amfitheater Het Lommerrijk te vinden. In de lente en in de zomer geniet je hier van concerten en voorstellingen in de buitenlucht. 

Ook in Luttenberg is gemeenschapscentrum Elckerlyc te vinden. In dit dorpshuis vinden ook evenementen en optredens plaats.